821 Shares 5219 views

Kulik (ptak): opis, siedlisko, jedzenie

Jednym z najczęstszych ptaków uważanych bojownik. W samej Rosji, z których istnieje około 75 gatunków. Przez ich wygląd, ptaki te są bardziej jak gołębie, ale oni jasno wyrażone specyficzne cechy. Ornitolodzy liczyć je do rzędu siewkowych. Uważamy, wodery, które są najbardziej powszechne.


trochę Stint

Ten ptactwa jest najmniejszym przedstawicielem brodzących. Jego waga nie przekracza 27 gramów. Ma bezpośredni krótki dziób. Od dawna (10 cm), ale wąskie skrzydełka, krótkie palce, średnie długości nogi. Upierzenie w klatce piersiowej, boki, gardle, szyi, szyi i policzkach ma czerwonawo-ochry odcień. Pióra mają także brązowe smugi. Dno białych ptaków. W lotki są skrzydełka czarniawe-brązowy. Wtórne piór na skrzydłach podstawy i mają jasny czarny zamknięcie. Kulik (zdjęcie poniżej) zmienia kolor w zimie. Z tyłu znajduje się szaro-brązowy kolor, dno jest jasny, a niektóre rośliny są brudne ochra płytkę nazębną.

Ten mały bojownik – ptak tundra. On osiada w obszarach, począwszy od norweskich lasów , oraz w dolnym biegu Leny. Jest to możliwe do spełnienia niektórych wysp na Oceanie Arktycznym. Czasami ptak osiedlenia się w lesie. Kulik – ptak wędrowny i zimowania wysłany do Afryki, Azji Południowej i dostaje się do Tasmanii. Niektórzy członkowie mogą być postrzegane w południowej części Morza Kaspijskiego.

Gody i potomstwo Little Stint

Po powrocie do swoich domów, ptaki są gotowe do kopulacji. W tym okresie, Sandpiper w locie unosi skrzydła, szarpiąc je. Jego tryl może przypominać dźwięki, które wydają polny. Lęgowe jest wybierany pod krzakiem. Kliknij przejeździe zawoalowane pit zeszłoroczną trawę i trochę jej sympatii. Podszewka może być liści karłowatych wierzb.

Zwykle w murze Little Stint cztery jaja są oliwkowy brązowy. Często jednak ich kolor może być bardzo różna. Jaj występuje zwykle pod koniec czerwca, a w środku lub na końcu następnego miesiąca pojawiają puhovichki. Już na początku sierpnia, pisklęta są całkowicie owłosiony, ale nie są one w stanie latać. Ale zanim będą mogły latać, pisklęta bojownik z różnych rodzin udaje się zjednoczyć w swoim stadzie. Jego „członkami” lot i są to nowo utworzona niewielka grupa zaczyna wędrować tundra, w ramach przygotowań do lotu na zimę. Okres ten zwykle przypada w połowie sierpnia i trwa aż do ostatnich dni września.

Zachowanie i odżywiania Little Stint

Podobnie jak inne rzędy ptaków brodzących (czasami zdarzają się wyjątki), przedstawiciel tego typu ma spokojnego charakteru. Ptaki płynnie i cicho biegać i bez kłopotów. Jedzą jak spokojnie i często w ciszy. W rzadkich przypadkach może spokojnie komunikować się ze sobą w trakcie posiłku. Gdy dana osoba nadal zachowywać się spokojnie.

Podstawą diety składa się z owadów. Czasami ptaki mogą produkować skorupiaki i mięczaki. Również te gumowce podoba Bloodworms i larwy owadów wodnych.

Oystercatchers

To ptactwo różne silne nogi i długi, prosty dziób. Podstawowe kombinacje kolorów – czerni i bieli, ale może mieć pewne ptaki w odcieniach Upierzenie brązowe lub brązowe. W tej podrodziny mają 4 przedstawicieli, które mogą być połączone do jednego miejsca. Ale najczęściej ostrygojad zwyczajny. Wielkość ta wys samo jak gołębica. On, jak i inni członkowie tej podrodziny ma silną wydłużony dziób. U niektórych osób, ledwo podniesione. Ponadto, jego dziób jest ściskany w kierunku poprzecznym. Te ptactwo brzegowe, które zamieszkują północne, dziób nieco skrócić. Hoduje się do utworzenia „sroka” ma czarny szyi, głowy, tylna część, część skrzydeł i koniec ogona. Pozostałe pióra wyłącznie białe.

Ptaki te mają małą oczu Svetlenkoe miejsce. ptaki północne można odróżnić od południa na dużej ilości czarnego pigmentu na skrzydłach. Ale niektóre oystercatchers, w zależności od położenia geograficznego ich siedliska, może być zupełnie ciemno. Wodery rosyjskie ważą około 500 gramów. Skrzydłami na długości osiąga 26 cm.

rozpiętość

„Sroki” wspólne baseny wokół rzek Europy Wschodniej, ale tylko o tych, które wysyłają swoje wody na południe. Ponadto można je znaleźć u wybrzeży Morza Białego i Morza Barentsa. Te ptaki lubią osiedlić się w basenach rzek Azji Środkowej i Syberii Zachodniej. Mieszkańcy Kamczatki zbyt zaznajomieni z tej jasnej owłosione. Ich siedliska nie ogranicza się do Rosji. Żyją na brzegach mórz Europy Północnej i Zachodniej (), USA, Australii, Afryce, Nowej Zelandii, Tasmanii. W naszych obszarach, te ptaki wędrowne i zima przejdź do Azji czy Afryki.

Zagnieżdżanie „czterdzieści”

Wracają do domu w różnym czasie, w zależności od ich geograficznego zaczęło. „Tubylcy” regionu moskiewskiego przyjechać w kwietniu, aw Zatoce Kandalaksha takie gniazdo ptaków bliżej do maja. Wracając z ptaków zimujących są podzielone na małe grupy i zaczął tokovanie. W tym okresie, lecą z głośne krzyki w napięciu spada w dół dziób. Ich trasa jest linia prosta. Po osiągnięciu pewnego miejsca, wracają. tuzina „małżonkowie” mogą uczestniczyć w takiej misji. Ten wader skład stopniowo rozpada się na pary, które są usuwane na ich ziemi do gniazdowania. Można zauważyć, że te gry są ptaki ponad trzech lat, to jest wiek stają się dojrzałe. O Morzu Barentsa jak tokovanie przypada w czerwcu.

Uczynić swoje gniazda srok, brodźców na plaży, gdzie znajdują się płytkie z szerokim pasem przybrzeżnych, zwykle zatok. Wybrzeże może być piaszczysta, skalista, żwirkowa, Shelly. Jeśli ptaki żyją w kontynentalnej, nadal wybrać brzegi jezior i rzek. W centralnej części czasach zauważono, jak gumowce osiedlić się w dziedzinach, w których nie ma w pobliżu staw.

Pary mają swoje miejsce okolognezdovoy że są one stróżowania. Ale pomimo tego, że są bardzo blisko współistnieć z sąsiadami. Kulik – ptaka, znamienny prymitywny struktury gniazda. Tak więc, „sroki” wykonany w otwartych przestrzeniach skąpe otworu i wypełnić go. W jajach kur zwykle 3, ale czasami czterech lub 2. Ich jaja duże wielkości 5-6 cm długości. Są koloru ochry i światło mają myślniki i brązowe plamy. Wylęgowych, oboje rodzice są zajęci, a one idą za sobą dość często. Inkubacja trwa do 28 dni.

Na dzień puhovichki odstąpienia już z gniazda, ale po prostu, aby móc wygrzać się na rodziców. Ptaki muszą dbać o ich potomstwa. Czasami jedzenie są daleko, a zatem może być późno z karmieniem, a następnie potomstwo umiera z niedożywienia. Pisklęta nie są w stanie wyżywić się przez długi czas. Tak więc rodzice powinni niepokoić około trzech tygodni głodne potomstwo.

Naukowcy potwierdzili, że bojownik (fot zasugerowano powyżej) jest przymocowany do miejsca gniazdowania i powrocie z hibernacji trwa jego dawnym miejscu.

oystercatchers zasilające

Dieta tych ptaków zmieniana. Są w stanie złapać swoje ofiary Podstawy na lądzie, płytkiej wodzie, i kopać w zaryvshihsya gruntu. Na przykład, oystercatchers menu jeść skorupiaki, mięczaki, wieloszczet, gąsienice, owady i larwy. Jeśli to możliwe, mogą łapać małe rybki. Zgnieść skorupę skorupiaków, używają silny dziób. Małe ptaki mogą zatopić się porwać na skałach i wklej na pęknięcia, aby ułatwić rozpoczęcie produkcji. Jeśli ofiara jest pod kamieniem, jego rozstrój ptaków ani nie stawia pod dziobem. Mieszkańcy regionu Orenburg powiedział, że po podlewania ogrodów zazwyczaj nalot oystercatchers i masowo niszcząc chrząszcze.

Opis Czarny Ostrygojady

Te członkowie kolejności różnią się od zwykłych Ostrygojady większym rozmiarze. Wagowy może wynosić do 700, ich pierze się ciemne. Białe i jasne kolory są całkowicie nieobecne. W kolorze mieć trochę brązowej kolorystyce, zwykle z powrotem, dno i część skrzydła. dziób o długości od 6,5 do 8,5 cm. Ponadto, cechą charakterystyczną jest pierścień wokół czerwonego oka. Silne nogi są miękkie różowy kolor. Samica różni się od samców długi dziób i napięty ciała.

Ostrygojad czarny znaleźć tylko w Ameryce Północnej (zachodnie wybrzeże). W południowej części tych ptaków są siedzący tryb życia. Bliżej ptaków zimą przyjeżdżają tutaj z północnych regionów. osiedlić się one głównie w skalistych obszarach przybrzeżnych i unikać obszarów z dzikiej roślinności.

Kulik-łyżka zapowiadane Bojownik

Ten typ wader różni się zasadniczo od sąsiadów, ponieważ posiada specjalną strukturę dzioba. Jego koniec ma rozszerzenie podobny do łopatki. Gatunek ten jest szczególnie ruchu. Tak więc, podczas karmienia go bardzo żartobliwie opisuje półokrąg i głowicę w tym czasie szybko wpada do wody, patrząc na brzuchu. To może dramatycznie zawrócić i biec w przeciwnym kierunku, pozostawiając wodę w ich „łopatką”. Skrzydła średniej długości 10 cm.

Ograniczona lopatnya dystrybucji. Jego miejscem zamieszkania – Chukotka, z Cape Vankarem do Zatoki dni robocze. Dla zimujących The Sandpiper jedzie do Azji Południowo-Wschodniej. Czasami podczas lotu ptaka przylega do innych rodzajów małych ptaków brodzących. Chociaż Bojownik zapowiadane łyżka ma niezwykłą strukturę dzioba, to nie wygląda wyzywająco i chwytliwa, więc na pierwszy rzut oka może to być mylone ze zwykłymi Kulik. Ten gatunek jest rzadki i nie ma na celu zastosowanie do szerokich obszarów, więc jest w Czerwonej Księdze list Rosja.

Kulik-biegus arktyczny

Ten typ brodzących ma czarniawy-brązowy plecy pojedynczych czerwonych piór. Nadhvoste czarny. Pierś i wole brązowy z blond pasemkami. Mężczyźni ważą około 100 gramów, żeńskiej – 72 g na długość skrzydła. -. 13 cm, średnia preferuje kolonizacji ptaków w tundrze Kanadzie i Alaska. Również może zagnieździć w syberyjską tundrę (północnej) od Półwysep Czukocki do East Tajmyra. Niedawno stwierdzono, że biegus arktyczny poleciał do Europy, więc ornitolodzy nie zostawili trochę nadziei, że te dzieci będą wkrótce osiedlenie się w zachodniej części.

Ptaki żyjące na Syberii, jesienią pojechać na Alaskę, gdzie rozwijającej się na południe. Spędzają zimę w cieplejszym klimacie – Ameryka Południowa, Boliwia, Ekwador, Chile.

Po powrocie do ojczyzny, ptaki zaczynają gody grę. Spośród wszystkich innych podobnych ptaków przyciąga uwagę, biegus arktyczny Sandpiper. Ptak zaczyna rosnąć na małej wysokości i dmuchanej szyi, produkuje dźwięki podobne do Duden. Również mężczyzna może zapewnić reprezentację, bieganie obrzęk szyi o samochki. Niektóre zwyczaje, on wygląda jak cietrzewia podczas kopulacji. Po parę opracowała samica wysiaduje sprzęgło, a mężczyzna wędruje do innej lokalizacji.

kulik

Te ptaki mają brązową barwę i wydłużone zakrzywiony dziób w dół. Ale co najważniejsze, co jest niezwykłe, przedstawiciele ci – że są największym tego rodzaju ptaków brodzących. Parzeniem mężczyzna trzyma blisko ukochanej. Na ziemi, unosi mu skrzydła, dziób prowadzi w górę iw dół, rozpuścić i fałdy z powrotem kucyk. Panujące pary wierności siebie.

Umieść na gnieździe samiec wybiera. On dociskany do podłoża, dzięki czemu otwór w dół. Wyciąga kilka bardziej obok pierwszego dołu. Samica wybiera jeden ulubiony, a jej podszewka gumowce trawy. Tutaj, Samica składa jedno, ale duża jajko oliwek zielonych z brązowymi plamkami. Po siedzi na kilka dni, ona przynosi kolejną jajko, a następnie sprzęgło może uzupełnić trzeci i czwarty. Wylęgu aktywnie uczestniczyć zarówno on i ona. Przed pojawieniem się pierwszego pisklęcia powinny przejść od 26 do 28 dni. Dzieci obserwował też obojga rodziców. Pisklęta są gotowe do lotu w wieku nieco ponad miesiąc. Po tym, kilka rodzin z dziećmi w jednym opakowaniu i rozpocząć ich migracje. Zima idą do Azji Południowej czy w Afryce. Wyjazd odbywa się wcześnie, około sierpnia, ale niektóre osoby mogą być opóźnione aż do września. Zdarza się, że w Niemczech i Anglii, te sandpipers decydują się spędzić zimę na miejscu.

W naszym kraju, zamieszkana przez pięć podgatunków Curlews, iw sumie osiem.

jack-Snipe

Jest to bardzo małe Kulichok. Waży tylko 60 gramów. Ale wielu myśliwych nie daj szans, by go złapać, bo jego mięso jest bardzo smaczne. Ale dla ornitologów zainteresowania tokovanie tych okruchów. Słychać stłumione odgłosy jack-bekasy, może być w spokojnej i pochmurnej pogodzie. W tym przypadku jest to niemożliwe, aby zrozumieć, skąd śpiew, ponieważ bojownik tokuet wysokie i porusza się bardzo szybko. Odgłosy ptaków grających w gry krycia, przypominający deptanie na twardym pakowane ziemi „top-top-top”.

gumowce bagno

W naszym kraju, w tym ptaków bardzo często, a może wiele miał do niego, dzieje się natury. Brodziec pławny, w przeciwieństwie do wielu swoich krewnych, z wielkim zainteresowaniem myśliwych, ponieważ jego mięso jest bardzo delikatne i smaczne smak.

Może być znany pod inną nazwą – „Godwit”, „nettigel”, a czasem jest nazywana po prostu „Ślimak”. Od wielkości Pierzastego przypomina gołębia, ale jego dziób, szyja i nogi wydłużone, wizualnie wydaje się bardziej. Kolor żółtawo-czerwonawy upierzenie. Samica jest większa, ma jasne pióra. Chociaż mężczyzna szyja jest znacznie bardziej czerwone. Z zimy na swoich ptaków bagiennych wrócić do połowy wiosny. Rok po roku, pozostają one w ich rodzimym miejscu, ale zmienić swoje mieszkania może zmusić suszenia staw. W tym przypadku, oni odebrać kolejną bagno, a nie stawiania nadmiernych wymagań do niego. O potomstwo opieką obojga rodziców. Ale czasem nadopiekuńczość niszczy gniazda i pisklęta. Chcąc odstraszyć ptaki i inne drapieżniki, mężczyzna co zdradza jego myśliwych lokalizacji. Niestety, nienasycona chęć ludzi do zarabiania pieniędzy doprowadziła do tego, że pokolenia brodzących ptactwo brzegowe zostały zniszczone.