673 Shares 6343 views

Wiza do Wietnamu

Z 1.01. 2009, zgodnie z decyzją szefa rządu Wietnamu, rosyjscy obywatele mogą wjeżdżać na terytorium kraju bez wizy. Jednak tylko do 15 dni. Dlatego rosyjscy turyści mogą pójść na kilka tygodni do wglądu zabytków Wietnamie, tylko w obecności paszport i bilet powrotny do domu.


Jeśli planujesz pobyt w tym kraju dłużej niż 15 dni, trzeba mieć wizę. W tym przypadku, wiza do Wietnamu dla Rosjan wydane w ramach systemu uproszczonego. To może być wydane bezpośrednio po przyjeździe do kraju, a to kosztuje około 20 $.

Jednak na wjazd do kraju bez wizy, należy spełnić szereg warunków:

  1. Rosjanin nie jest wpisany na listę osób, które mają zakaz wprowadzania do Wietnamu.
  2. Rosjanin ma dostępnego ważny paszport z ważności co najmniej trzech miesięcy od daty przyjazdu.
  3. W Rosjanina na ręce powinny być bilet powrotny do dowolnego kraju.

Aby określić, czy jest wymagana wiza do Wietnamu, musimy zrozumieć, że dni od przyjazdu do kraju jest uważana za cały dzień, a także w dniu wyjazdu. Dlatego, oprócz dnia, kiedy masz zamiar przyjść i odejść, nadal masz 13 dni na pobyt w Wietnamie. Ale straż graniczna nie jest szczególnie przyczepić, jeśli, na przykład, nie zostawić na 15 dzień, a dzień później, choć nie jest to zalecane, aby podjąć ryzyko.

Należy zauważyć, że w obecności dyplomatycznej lub usług paszportu wizy do Wietnamu nie jest również wymagane, a czas przebywania w tym przypadku nie jest ograniczona do 15-go dnia. Ale służbowe nie jest dla wszystkich, więc należy ubiegać się o wizę na pobyt w kraju przez długi czas.

W celu uzyskania wizy do Wietnamu, należy składać do centrum wizowego następujące dokumenty:

  • paszport;
  • dwóch kolorów wykonane w wielkości 3 * 4 cm;
  • zaświadczenie z pracy lub ze szkoły;
  • wypełniony formularz zgłoszeniowy.

Wietnam wiza wydawana jest w ciągu siedmiu dni.

Do wizy są uiścić opłatę wizową w wysokości od 5 do 25 dolarów. Kwota zależy od rodzaju wizy, długości pobytu w kraju i celami podróży. Dodatkowo informacje mogą być potrzebne w punktach wejścia i wyjścia z kraju, jak i dostępności dla obu stron. Ponadto, ze względu na wejście w Wietnamie musi mieć wystarczająco dużo pieniędzy na cały okres pobytu w kraju.

Wiza do Wietnamu może być sporządzona i po przybyciu do kraju na lotnisku. Aby to zrobić, trzeba mieć paszport ważny przez co najmniej trzy miesiące od dnia przyjazdu, zdjęcie paszportowe oraz wypełnionego formularza zgłoszeniowego.

Na wyspie Phu Quoc ważnego zwolnienia z obowiązku wizowego dla obywateli danego kraju. Oznacza to, że cudzoziemiec, czy powinien to być tylko na wyspie (na okres krótszy niż 15 dni) może pozostać na Fukuoka bez wizy. Jeśli turysta jest na wyspie dłużej niż wyznaczonym terminie, może on uzyskać wizy na miejscu.

Dla tych, którzy zdecydowali się pozostać dłużej w Wietnamie, jest 30-dniowa możliwość przedłużenia wizy (i nie tylko w dużych miastach, ale także w prowincji). Aby to zrobić, zapewnić lokalną wjazd i zjazd z działem kontroli w paszporcie kraju, wypełnionego formularza zgłoszeniowego oraz dwóch zdjęć paszportowych. Ponadto, usługa przedłużenie wizy w celu zapewnienia wietnamskie biuro podróży.