752 Shares 6577 views

Zamieszkana przez morsów, wszystkie dnie zaorany tam

Morsy są wśród największych płetwonogich. Dorośli mężczyźni mogą mieć długość 4 metrów i masie od niektórych osób – prawie dwie tony. Wśród płetwonogich wielkości, są drugim co do plomb słonia. Grube kły idące rozpiętość metrów, używany do kopania Morsy odpowiedniego piasku żywności i mułu.


Gdzie na żywo mors, mała głębokość, ponieważ żywią się głównie na dennej mięczaków, które są łatwiej produkować na mieliźnie. Mogą spotkać w morzach polarnych w Eurazji i Ameryce Północnej.

Groźny, ale dobre na serce

Ciężki skórzany (do 4 cm) praktycznie pozbawione włosów. Morsy żyją w wodzie i są dobrymi pływakami. Obecność dużej ilości tłuszczu pozwala zwierzę łatwo utrzymać się na powierzchni. Głowica są cięższe od wody. W celu oddychać, jest niezbędne, żeby to uniesiona ponad powierzchnię wody. Choć woda w poszukiwaniu zwierząt żywności mogą spędzić dużo czasu, ale w głębi snu, nie mogą. W miejscu, gdzie żyją morsy, często może być postrzegane wystaje z wody brązowy brązowy z powrotem do spania stada podobny rozrzut głazy w płytkiej wodzie. Okresowo Mascara ukrywanie w ciemnej wodzie, a brodatych głów pojawiają się w ich miejsce. Zwierzęta morskie, nie otwierając oczu, robi głęboki wdech, a następnie zanurza głowę, a na jego miejscu pojawia się ponownie z powrotem. To prawda, ciągle podrzucając i toczenia, a oni śpią.

Mors – stado zwierząt. Oni żyją w dużych grupach, każdego roku czyni długie podróże do miejsc, które wybrali na rozrodczość. Proces wybierając miejsce ostatni bardzo długa. Zwierzęta są bardzo ostrożni i nigdy nie odważą się natychmiast udać się do banku. Po pierwsze, powąchać, oceny sytuacji, wymiany informacji, a dopiero potem wychodzić z wody.

W przypadkach, w których zwierzęta muszą odpocząć na brzegu po długiej podróży, w miejscach zamieszkanych przez morsów, znajduje się ciekawy wzór. Zmęczony, że sterty leżeć na plaży, skulony ramię w ramię. Sen może być w dowolnym miejscu: na brzuchu, na plecach lub na boku. Nowo przybyli, aby znaleźć jakieś wolne miejsce, zmuszony wspinać się na grzbietach swych towarzyszy. Walki ze względu na szczelność nie jest widoczne, w związku z tym, że wykazują niezwykłą wytrzymałość i spokój.

Zazwyczaj mors bazar na oddzielne. Dorośli mężczyźni wolą leżeć na plaży. Kobiety z dziećmi starają się umieścić na lodzie. Gdy zwierzę na lodzie gromadzi się dużo, okazuje się pod ich ciężarem lub po prostu zniknąć pod wodą.

Powielanie gigantów morze jest powolny. Głównie kobiety ponoszą młode raz na 3-4 lata. Karmienia mlekiem dla niemowląt w wadze pół tony trwa przez cały rok. Morzhata sami produkować własną żywność nie może, ponieważ mają kły zaczynają rosnąć od pierwszego roku życia.

„Pahari” morze

Dno płytkich wód zamieszkałych walruses pokryte duże rowki sięgające do 150 m długości. Te rowki, aby zwierzęta w miękkie gleby, mułu i gliny perepahivaya w poszukiwaniu skorupiaków – ich głównym żywności. Żeglując na samym dole, mors pysk torując bruzdę, a jednocześnie starają się poruszać, aby wybrać wszystkie jadalne.