130 Shares 9659 views

heksanowego jako przedstawiciel nasyconych kwasów tłuszczowych

Naturalne tłuszcze nasycone najczęściej normalny kwas struktury. Ich właściwości fizyczne, zależy od masy cząsteczkowej. Kwasy te mogą tworzyć mieszaniny eutektyczne – stopów topienia przy stałej temperaturze, tak że nie można ich oddzielenie na poszczególne składniki, nawet w procesie ponownej krystalizacji.


Należy również zauważyć, że kwasy te są rozpuszczalne w prawie wszystkich rozpuszczalników organicznych, w tym eter dietylowy, aceton i chloroform. Ponadto, są one w wystarczającym stopniu odporna na różnych odczynników (utleniaczy halogenów lub innych związków). Głównymi przedstawicielami tej grupy związków chemicznych – jest masłowy, kaprylowy, laurylowy, mirystynowy, palmitynowy, kwas heksanowy, itp struktury większości kwasów, które mogą być zawarte w naturalnych tłuszczach, przypisać specyficzny cechę -. Mają parzystą liczbę atomów węgla.

kwas kapronowy jest znanym przedstawicielem nasyconych tłuszczowych kwasów. Ta oleista ciecz bezbarwna, który charakteryzuje się gwałtownym nieprzyjemnego zapachu. Jest częścią, palmowego, kokosowego i masła.

kwas kapronowy, może zostać wydalony z nitrylu, a także ze względu na utlenianie normalnego heksanolu lub olej rycynowy. wytwarza się również związek ten, gdy fermentację cukru w obecności zgniłego sera. Jest produktem ubocznym tej reakcji. Ponadto, kwas kapronowy, może być utworzona w wyniku działania paciorkowców. Zrealizuje ekstrakcyjnego zalecanego frakcjonowania ropy kwasu masłowego z dopływem wody.

Trzeba powiedzieć, że wielu znanych soli tego związku. Jego olejki eteryczne charakteryzują się przyjemnym owocowym zapachu, więc zostały one z powodzeniem stosowane jako esencji.

Warto również wspomnieć o roli nasyconych kwasów tłuszczowych jako dodatków technologicznych do gumy, które wzmacniają jej strukturę i przyczyniają się do powstawania nowych właściwościach. Tak więc, badania wytrzymałości gumy przy zerwaniu stwierdzono w celu osiągnięcia najwyższego możliwego jednorodności materiału, gdy dodaje się kwas heksanowy. W tym zastosowaniu postaci o niskiej masie cząsteczkowej tego związku prowadzi do najmniejszej wytrzymałości na przedwczesną wulkanizację, co wskazuje na wysoką aktywność tego kwasu.

W dziedzinie kosmetyki często stosuje się kwas glikolowy, który ma najmniejszą masę cząsteczkową wszystkich kwasów alfa-hydroksykwasu. Pozwala to substancja łatwo przenikać przez barierę naskórka.

kwas glikolowy, który można kupić w aptece, został z powodzeniem stosowany w celu zmniejszenia pigmentacji i do głębokich peelingów. Należy zauważyć, że jest idealnie eliminują zmarszczek, co gładsza i elastyczność skóry jako powoduje syntezę kolagenu bardziej intensywne, a także powoduje, że wzrost komórek czynną.

Uwzględniając te skutki, w dziedzinie kosmetyki szeroko stosowany jest kwas glikolowy. Cena produktów do pielęgnacji skóry, które zawierają w swoim składzie jest związkiem łatwo dostępne. Powoduje to, że szerokie zastosowanie różnych kremów i balsamów na bazie tego kwasu, zwłaszcza u kobiet z problemem lub starzenia się skóry.