663 Shares 2410 views

Wielki eudyptes: Opis i zdjęcia

Penguins (Spheniscidae) należą do rodziny nielotnych ptaków, jedyną rodziną w pingvinoobraznyh jednostkowej. Obejmuje 18 gatunków, wszystkie z nich w swoim własnym piękne i niezwykłe. Na przykład, pingwin skalny Antarktyda naprawdę jest cud, stworzenie Natury. Po tym wszystkim, natura – najbardziej utalentowany rzeźbiarz i artysta, który tchnie życie w swoje kreacje!


Pingwin szczotkoczuby (Fudyptes sclateri) – bardzo ciekawy twór. Nazwa „pingwin” powstał z „piórem” Welsh, co oznacza „głowa” i słowo „Gwyn” w tłumaczeniu – „biały”. Dodanie tych dwóch słów, możemy uzyskać „Pingwin” na milozvuchnosti literę „e” została zmieniona na „i”. Chociaż nie ma innej wersji pochodzenia nazwy. Żeglarze nazywane śmieszne nevalyashek słowo „pinguis”, w tłumaczeniu z łaciny – „grube”. Ten pseudonim jest zgodne z ich konstytucji.

Pingwin skalny: opis

Są olbrzymimi stworzenie stosunkowo niewielkich rozmiarów. Długość ciała pingwin 60-65 cm Średnio wagi ptaków około 2,5-3,5 kg. Należy jednak zauważyć, że przed linienia tolstyachki zyskuje dużo więcej, jest to, że aż do 6,5-7 kg. Mężczyźni mogą wizualnie odróżnić nawet z daleka od kobiet w znacznie większym rozmiarze.

Głowa, górna część gardła i policzków czarny pingwinami. Dwa żółtawego czub z piór, z nozdrzy są rysowane przez ciemne czerwone oczy i biegną wzdłuż górnej części głowy do tyłu. Ze względu Czernica dalej „eudyptes” od innych typów tych przystojny różnej zdolności do przemieszczania ich ozdobą piór. Top ciało czarny kolor smugi niebiesko, dołu kontrastujące białe. Skrzydła, płetwy niebiesko-czarny z białą obwódką na brzegach. Dziób jest cienki i dość długo, brązowawy kolor, blisko pomarańczy.

Gdzie żyją w naturze dużej eudyptes?

Cute penguin z kępkami występujących w przyrodzie koło Nowej Zelandii i Australii. Zorganizować ich gniazda wolą Bounty wysp, Antypodów, Auckland i Campbell. W miesiącach zimowych, nie pozostawiają zimnych wodach Antarktyki. Gnieżdżą się w dużych koloniach z innymi gatunkami eudyptes. Wyspy, które dawały pierwszeństwo lądowania ptaków, skalisty, skały są dużo jaskiń nadaje się do budowy gniazda dla pingwinów. To właśnie w tych jaskiniach przyszłe pierzaste rodzice starannie budujących miejsce na potomstwo wylęgu.

reprodukcja

Jak już wspomniano wcześniej, eudyptes hodować w dużych koloniach. W miejscu, gdzie planowane jest zorganizowanie gniazdowania (płaskie skały porcja nie powyżej 65-70 m npm), pierwszy przyjść do mężczyzn, dwa tygodnie później dołączają do nich kobiety. Podczas zjazdu rozpoczyna walk między samcami, więc co roku obchodzony jest na początku królestwa pingwinów godowym.

Kiedy pasja poutihnut, pary zaczynają budowy gniazda. Pierwsza kobieta zbierając miejsce, grabie zanieczyszczenia z łapami. Mężczyzna przypisane „męski” ciężka praca przynosi materiał składający się z kamieni, trawy i brudu. Z tego wszystkiego, przyszły ojciec rodziny stawia gniazdo.

Na początku października, rozpocznie jaj, który trwa 3-4 dni. Mama pingwin ustanawia dwa jajka, jedno małe, a inne duże. Podczas układania samicy nie jeść. Gdy jaja są już w gnieździe zaczyna inkubacji przez 35 dni. Pierwszy jajko w 98 procentach przypadków znika i pozostaje drugi właz.

Po siedzi na jajach przez 2-3 dni, przyszła mama idzie do poszukiwania żywności w gniazdo pozostaje na służbie samca, cała odpowiedzialność spada na niego. W ciągu 3-4 tygodni opiekuńczy ojciec je nic, opuszczają gniazdo, nie może, poza jajko będzie zamrażać. Który odpowiada za biedaka szybko, w oczekiwaniu na powrót samic. W tym czasie, czubaty przystojny zdrowej utraty wagi, jeśli żona nie wróci na czas, mógłby umrzeć z głodu.

Po tym okresie, jeśli samica kampania kończy się powodzeniem, wróciła do męża i wyklutych piskląt (rzadko zdarza się dwa pisklęta). Samiec opuszcza swoją rodzinę i idzie szukać jedzenia zdobyć schudła. Eudyptes matka karmienia dziecka, odbijanie jedzenie, ciepłe je i dba o nich. W lutym dopracowanej dorastali dzieci opuszczają schronienie, który powstał.

pierzenie się

Bardzo zabawny moment w życiu linienia pingwina, zjawisko to bardzo długotrwały i przygotowują się do niego już w lutym. Po wydaniu piskląt z gniazdo ptaków dorosłych wyjechać listwa przed linienia do morza przez miesiąc. Po tym okresie rodzina znowu razem, to prowadzi do małżeńskich gier. W tym momencie zaczyna się prawdziwe linienia, który trwa 28 dni. Ten pingwin „miesiąc miodowy”, podczas linienia, są nierozłączne i spędzać cały czas w pobliżu gniazda. pierze aktualizacji w połowie kwietnia zakończono i eudyptes ponownie udać się do morza.

Jak mówić?

Penguins – ptaki, chociaż ziemi. Śpiewać te tolstyachki może, szczególnie w okresie narzeczeństwa, kobieta, oczywiście, jeśli to małżeństwo „serenada” można nazwać piosenki. Głos pingwina – jest to raczej krzyk. Ich zaloty towarzyszyć niskich dźwięków, które są powtarzane w regularnych odstępach czasu. „Śpiewaj” tak czarnych i białych wokalistów tylko w dzień, nie w nocy, aby usłyszeć ich wołanie.

Jak walczyć?

Penguins-mężczyźni, jak i wszyscy przedstawiciele płci męskiej miłości czasami stanąć do walki. Najczęściej jest to spowodowane samic, lub gdy jest to konieczne, aby chronić gniazda przed intruzami. pociągnął agresywnych przeciwników pionowo głowicę z podniesionym pęków bojownika i odchylić go z boku na bok. Przed bitwą, mężczyźni zaczynają „blow”, a kłaniając się i drgały ramionami.

Podczas walki z pingwinów są narzekania nachylonych głowę, uderzył siebie z ich dziobów i skrzydeł, płetw. Czasami używany nawet ugryźć jeśli Walka zbyt lubiący bitwy.

Bardzo piękny ptak – pingwin skalny, dowód zdjęcie, bo nie wszyscy miłośnicy przyrody mogą sobie pozwolić, aby zobaczyć te stworzenia w ich naturalnym środowisku. Istnieją dowody naukowe, że w ciągu ostatnich 45 lat, numery spadły o prawie połowę. Ten gatunek jest wymieniony w Czerwonej Księdze!