490 Shares 4163 views

A jak dostać wizę do Holandii

Każdego roku w Holandii spieszyć tysiące turystów z Rosji. Ten malowniczy kraj położony w północnej części Starego Świata, jest naprawdę wyjątkowe miejsce na Ziemi.


Dlaczego Holland

Są dobrze rozwinięte rzemiosło morskie, dobrze zorganizowane rolnictwo. Ponadto, w Holandii – jest to również skarbnica dziedzictwa kulturowego i wartości historycznych. Cóż, nie jest tajemnicą, że ten kraj jest dosłownie hipnotyzujące jego niekończące się pola tulipanów i innych kwiatów. Dlatego wizy do Holandii ozdobić nie tylko tych, którzy po prostu chcą odpocząć za granicą, ale również tych, którzy zamierzają poważnie zająć się działalność kwiat w Rosji.

Należy zauważyć, że w minionym zarządzania powyższych stanów, wraz z innymi narodami europejskimi ratyfikowało do Układu z Schengen, więc goście z Holandii umieszczono specjalną procedurę wpisu. Innymi słowy, zagraniczne zaliczki powinny być wykonywane shengenskaya wizy Holland. W sprawiedliwości należy podkreślić, że kraj „Tulipan” znajduje się w sąsiedztwie innych uczestników powyższej umowy: Francja, Niemcy, Belgia, Luksemburg, zatem wydane przez wizy holenderski Konsulat Schengen uprawnia do podróży do tych krajów bez przeszkód.

Należy podkreślić, że istnieje kilka opcji zezwoleń na wjazd „kwiat” kraju, a wszystko zależy od tego, dlaczego nie pójść. Na przykład młodzi ludzie, którzy zamierzają studiować w danym kraju, muszą uzyskać wizę studencką do Holandii, a ci, którzy są po prostu zamiar odpocząć i podziwiać piękno konieczności uzyskania turystycznych.

Gdzie wydał zezwolenie na wjazd

Oczywiście, wiele z nich jest zainteresowany w kwestii, czy w każdym przypadku do wniosku o wydanie zezwolenia na wejście na Holandię.

Należy jednak pamiętać, że wiza do Holandii – jest to kłopotliwa sprawa, bo trzeba zebrać ogromną ilość dokumentów. Kto konkretnie zajmuje się rejestracją zgody na wjazd do kraju „tulipany”? Pomimo faktu, że nie jest tak łatwo być wydawane wizy do Holandii, można to zrobić samodzielnie. Pakiet dokumentów mogą być skierowane do ambasady Holandii, znajduje się w stolicy Rosji, albo w Konsulacie Generalnym „orange” kraju, znajduje się w Petersburgu. Ponadto w naszych regionach są z powodzeniem działa holenderskich centrów wizowych (w Rostowie nad Donem, Jekaterynburgu, Kazaniu). Murmansk mieszkańcy mogą kontaktować się z norweską Konsulat Generalny, a mieszkańcy Kaliningradu – szwedzki konsulat generalny.

Należy podkreślić, że wiza do Holandii na odniesienie w powyższym przypadku, nie dostaniesz bez powołania Internecie. Zazwyczaj proces ten rozpoczyna się 14 dni przed pakietu dokumentów. Przybliżony termin pozwolenia na wjazd do Holandii wynosi 4 dni, ale w niektórych przypadkach może to być duża.

Ile wizy

Opłata wizowa obejmuje opłatę wizową w wysokości 35 EUR oraz opłatę za obsługę (w przypadku dokumentu w Centrum Visa), na którym będzie musiał wybulić ponad 1000 rubli. W rezultacie, pozwolenie na wjazd do ceny w Holandii to 2200 rubli.

dokumenty

Pamiętaj, aby otrzymać wizę do Holandii, musisz zebrać dość duży zbiór dokumentów. W tym przypadku, należy wiedzieć, że konkretna lista z nich zależy od tego co masz cel realizujemy, przechodząc do „kwiat” kraju. Jednak podstawowe dokumenty trzeba dostarczyć w każdym razie.

Tak, trzeba wizy do Holandii? Kwestionariusz wypełniany jest na pierwszym miejscu, a jego dane muszą być takie same, jak te zawarte w sprawozdaniu, że sporządzonego uprzednio do uzyskania paszportu.

Czego trzeba więcej? Wystawione bazowego:

  • kopię wszystkich stron dokumentu tożsamości;
  • ważny paszport, ważność który wygasa nie wcześniej niż 90 dni po rzekomym powrocie;
  • Oryginalny paszport, który został wcześniej odwołany (jeśli zawiera wizy paragon shengenskoy skarbowej);
  • ubezpieczenie zdrowotne w wysokości 30 000 EUR lub więcej (gwarancja, że będzie traktowana w Holandii);
  • dokument potwierdzający wypłacalności (oświadczenie banku, a saldo musi być taki, że dzienne wydatki € 70 na depozyt należy gotówki);
  • kolorowe obrazy na wysokości dwóch elementów (3,5 x 4,5 cm, matowa, bez naroży i owale na jasnym tle);
  • dokument potwierdzający fakt hotelu, który dostarcza informacji o jego nazwę, dane kontaktowe, liczbę osób i okresu pobytu;
  • dokument potwierdzający książkę pojazdu, w którym można przejść do Holandii;
  • dokument wydany przez pracodawcę, że jesteś na wakacjach lub zamierzasz w podróży służbowej (jak to musi również zawierać informacje o swoim położeniu, wynagrodzenia, dane kontaktowe firmy, w której pracujesz);
  • dokument potwierdzający zgody jednego lub obojga rodziców dziecka w podróży za granicą (jeśli jedzie bez nich lub jednego z nich);
  • należycie uwierzytelniony odpis aktu urodzenia i wypełniony kwestionariusz do niego (jeśli w Holandii wraz z zabrać dziecko).

Dokumenty należy składać osobiście. W tym przypadku, jeśli nie masz czasu na zebranie informacji i aplikacji, można powierzyć to zadanie innej osobie, po wystawieniu mu pełnomocnictwa.

Cechy wizy turystycznej

Podróżnicy i miłośnicy wypoczynku dostać wizy do Holandii, dostarczając dokumenty wymienione w poprzednim akapicie. W tym przypadku, jeśli chcesz wydać zezwolenie na jak najszybciej wprowadzić „Tulip” kraj, najlepiej jest skorzystać z pomocy firmy, która zajmuje się rejestracją wizy za granicą na zasadach działalności zawodowej. Tak, w tym przypadku trzeba będzie zapłacić nieco droższe, ale dostać wizę jak najszybciej.

Cechy uzyskania wizy biznesowe

Oprócz standardowego pakietu dokumentów, przedsiębiorca jest zobowiązany do poinformowania o powodach swojej wizyty w Holandii i wskazać dokładny czas spędzony w kraju. Jeśli podróż jest inicjowana przez zarząd spółki, która zatrudnia zagranicznego gościa, należy dodatkowo przesłać list motywacyjny od pracodawcy.

Należy zauważyć, że Visa Business jest dość trudno przewrócić. Z reguły jest ona wydawana na okres nie dłuższy niż jeden rok.

Cechy wizy studenckiej

Dokument ten jest wydawany dla tych, którzy zamierzają realizować wyższe wykształcenie w Holandii. Jednakże, należy przejść do zawarcia umowy z uczelni zagranicznej i przesłać mu pieniądze na szkolenia, które będą oparte na depozycie tak długo, jak nie dostać „obcy” dyplom. Po przeprowadzce do Holandii z może wymagać maturę, a także dokument potwierdzający dopuszczenie do holenderskiego uniwersytetu. Ponadto, trzeba będzie kopię oświadczenia gwaranta, który działa jako uniwersytecie w Holandii.

Cechy wizę imigracyjną (MVV)

Treści takie zezwolenia wariant wejść Holland niezwykle trudne, ponieważ wiąże się z uzyskaniem zamieszkania.

Należy zauważyć, mieszkańcy niektórych krajów do pozostania w stanie holenderskiego jest zabronione bez wizę imigracyjną. Konkretne informacje na ten temat można uzyskać w centrum wizowego lub konsulacie Holandii.

Decyzja, czy wystawi wiz MVV czy nie, otrzyma oddzielną strukturę – imigracji i naturalizacji Service Holandii. I, oczywiście, trzeba mieć świadomość, że wiza imigrant bez pomocy – jest to bardzo trudne zadanie, więc w ten problem lepiej zaufać profesjonalistom.