849 Shares 3556 views

Niedźwiedzie polarne: The Red Book of Russia

Obecnie na świecie istnieje wiele gatunków zwierząt, wymagających szczególnej uwagi z powodu, że są one rzadkie, a w niedalekiej przyszłości mogą w obliczu wyginięcia. i zwierząt, takich jak niedźwiedzie polarnych są wymienione w tej grupie. Czerwona Księga jest przeznaczona do rejestrowania rzadkich i zagrożonych gatunków zwierząt, niektóre z jego strony są poświęcone niedźwiedzia polarnego.


Siedlisko dla niedźwiedzi polarnych

Ten rodzaj zwierzęcia jest interesujący jest fakt, że jego przedstawiciele mieszkają w miejscach, które nie są bardzo nadaje się do życia. Mówimy o Arktyce, z jego surowym klimacie. Niska temperatura, długie zimy, noc polarna nie stać się przeszkodą dla niedźwiedzia polarnego.

Wymiary Oceanu Arktycznego, z jego martwych wysp, na północnym skraju Eurazji i Ameryce Północnej – miejscu, gdzie mieszka polarne niedźwiedzie.
The Red Book, różne encyklopedie i wiele innych źródeł, dostarczając informacji o zwierzęciu, aby wskazać jego zasadniczą różnicę od innych rodzajów niedźwiedzi, które żyją na naszej planecie. Na pewnych cech zwierzęcia może nawet określić jego nazwę. Z języka niektórych krajów lub źródeł naukowych, które zwierzę jest nazywane w różny sposób – drogą morską, na północy, niedźwiedzia polarnego.

ścieżka ewolucji

Naukowcy od dawna uważali, że rozwój niedźwiedzie białym i brązowym oddzieliły się około sto pięćdziesiąt tysięcy lat temu. I stało się w tym rejonie planety, która jest nowoczesna Irlandia. Jednak ostatnie badania wykonane, aby zmienić ten pogląd. Dziś nauka mówi, że rozdzielenie gatunków stało się znacznie wcześniej – średnio około sześciu tysięcy lat temu. W tym długim okresie zwierzęta były różnice nie tylko związane z siedliska warunki karmienia, a także w wyglądzie, ale materiał genetyczne wskazują, że te zwierzęta, gdy miały wspólnego przodka.

Ogólne jest również smutny fakt, że wszystkie niedźwiedzie dzisiaj – to pozwoliło Czerwonej Księdze. Biały niedźwiedź brunatny, Himalajów i inne rodzaje tych wyjątkowych zwierząt potrzebujących ochrony, które może dać tylko osobę. Choć był główną przyczyną ich upadku w świecie.

Dowiedz się wszystkiego o niedźwiedzia polarnego i jego krewni mogą być na łamach licznych publikacji, które są umieszczone naukowców, historie ludzi, którzy spotkali się w naturze z nich unikalne i zarazem bardzo niebezpiecznych zwierząt.

Muszę powiedzieć, że nie zawsze jest spotkanie zakończyło się pomyślnie, bez poważnych konsekwencji, jeśli jej członkowie stają się człowiek i niedźwiedź polarny. Czerwona książka i dlatego wydawało się, że ludzie czasami próbował uniemożliwić działanie drapieżnika i zabił go, zanim dokonał zamachu na osobę lub jego domu. Ale nie zawsze działania ludzi były bardzo rozsądne, a w końcu doprowadziło to do zmniejszenia liczby próbek polarnych niedźwiedzi.

Wygląd i cechy struktury ciała

Długa szyja, płaska głowica – główną różnicą pomiędzy niedźwiedziem polarnym na brąz w konstrukcji nadwozia. Kończyny animal są filarem wygląd podobny. Stopy są bardzo szerokie. Pomaga to niedźwiedzie, aby poruszać się po głębokim śniegu bez zatopienia. Dzięki specjalnej konstrukcji stopki oraz fakt, że są one pokryte futrem, niedźwiedzie polarne mogą łatwo poruszać się po powierzchni lodu. Pomimo ogromnej wagi, łatwo przezwyciężyć hummocks do dwóch metrów.

Miś kolor skóry jest czarny, a skóra ma kolor od białego do żółtawego. Ten niedźwiedź farbowanie włosów staje się w okresie letnim, kiedy jest szczególnie silna ekspozycja na światło słoneczne.

Rodzaje niedźwiedzi polarnych

gatunków zwierząt, które żyją w różnych regionach rozległego terytorium Arktyki, ma różnic między sobą. Największe niedźwiedzie polarne żyją na wyspach Morza Beringa. Niektóre osoby mają masę około 1000 kg, o długości ciała do trzech metrów.

Większość istniejących typów niedźwiedzie polarnych osiągnąć 450 kg na wysokość około dwóch metrów. Kobiety są nieco mniejsze od samców. Ich waga wynosi średnio około 300 kilogramów.

Svalbard – siedlisko najmniejszym rozmiarze przedstawicieli tych strasznych zwierząt, które są niedźwiedzie polarne. The Red Book podjęła pod ochroną wszystkich istniejących gatunków niedźwiedzi żyjących w Arktyce.

Przystosowanie do życia w Arktyce

Szczególne znaczenie dla przyjmującego bierze desery lodowe Red Book of Russia. Niedźwiedź polarny występuje jedynie na terenie Arktyki, z których wiele jest własnością państwa rosyjskiego. Ponadto, niedźwiedzie znajdują się na lądzie Eurazji w obszarze deserów lodowych.

W innych miejscach na Ziemi niedźwiedzia polarnego nie mieszka. Istnieją przypadki, kiedy zwierzęta dostał na lodzie w cieplejszym klimacie, a on dał im duży problem.

Jak zwierzęta przystosowały się do tych trudnych warunków życia w Arktyce? Po pierwsze, ciało pokryte grubą futra. Po drugie, struktura włosów przyczynia się do powietrza opóźnienie w nich, co futro cieplej. Znaczna warstwa tłuszczu pozwala również ciało zwierzęcia przez przechłodzenia. W najcięższej porze roku, jej grubość wynosi około dziesięciu centymetrów.

Z takimi niedźwiedzie izolacyjnych nie boją się żadnych burz lub ekstremalnych zimnej lub lodowatej wody oceanu i mórz północnych. Niedźwiedzie polarne – wielkie pływaków. W poszukiwaniu zdobyczy, mogą pływać w dzień do 80 kilometrów. To pomaga im specjalne łapy struktura między palcami, które są łapki. Podczas nawigacji pracę kończyn zwierząt jak płetwy.

Co to jest żywność północnego niedźwiedzia

Niedźwiedź polarny – drapieżnikiem, więc zjada mięso zwierząt, które żyją obok niego. Ponosi polowania w wodzie i na lądzie. Przy mniejszych zwierząt, takich jak foki, można łatwo obsługiwać drapieżnika w wodzie. On ogłusza cios ofiarą łapy i ciągnie ją na lodzie.

Rywalizacja z morsa niedźwiedzia polarnego pod wpływem siły tylko na lądzie. Skóra ubitego zwierzęcia i tłuszczu – główny uczta dla drapieżnika. Jeśli nie ma dotkliwy głód, mięso niedźwiedzia pozostawia nienaruszone, to jeść inne mniejsze drapieżniki.

Przyczyny zmniejszenia liczby zwierząt

Każdy, jeśli próbuje dowiedzieć się wszystkiego o niedźwiedzia polarnego, łatwo znaleźć informację, że jeden niedźwiedź za jego życia jest w stanie urodzić nie więcej niż piętnaście młodych. Podczas karmienia potomstwo nieuniknioną śmierć młodych – surowe warunki życia dają znać o sobie. Porównując te dwa fakty, łatwo jest założyć, że możliwe ograniczenie liczby zwierząt z przyczyn naturalnych.

Do tego należy dodać fakty nielegalnego polowania, których przedmiotem są niedźwiedzie polarne coraz częściej. Czerwona Księga naszego kraju i innych krajów świata próbują zatrzymać proces zmniejszania liczby tych zwierząt.

Zwierzęta z Czerwonej Księdze Federacji Rosyjskiej

Niedźwiedź polarny, wraz z innymi zwierzętami jest pod ochroną państwa od 1956 roku. Na terenie rosyjskiego polowania jest całkowicie zabronione. W krajach takich jak Kanada, Stany Zjednoczone, jest ograniczona.

Dla osób mieszkających w północnych regionach Ziemi, od dawna poluje niedźwiedzie polarne. Czerwona Księga krajów zainteresowanych w zachowaniu populacji zwierząt, próbował zmienić sytuację.

Mięso i skóra niedźwiedzia, który udał się do ich zniszczenia, we współczesnym świecie są nie tylko dostępne dla człowieka źródłem pożywienia, materiał stosowany do dekoracji domu, produkcja odzieży. Dlatego polowanie na niedźwiedzie nie są już traktowane jako konieczność. Ona zakwalifikowana jako kłusownictwo i karalne.

W wyniku podjętych środkach zapisane rzadkiego zwierzęcia – niedźwiedzia polarnego. Red Book Opis liczba i typy ludności opublikowanych w 1993 roku. Przez ten czas, to zauważyć nie tylko odzyskanie jednostki, ale także niewielki wzrost liczby zwierząt.