753 Shares 2011 views

Olejek z jodły: aplikacja dla dobra organizmu

Olejki eteryczne – to najbardziej przyjemny sposób na dbanie o swoje ciało. Subtelny zapach natury, skoncentrowana w jednym miejscu, zawsze pomagał nie tylko poprawić ogólny dobrobyt człowieka, ale także pozwoliły mu przeżyć każdą komórkę w organizmie, czuć podniecenie, przypływ sił i ulgi.


Wśród wielu olejów dzisiaj szczególne miejsce, jak zawsze, zajmuje jodła oleju. Jego zastosowanie w różnych dziedzinach życia, nie tylko w medycynie i kosmetyce, może osiągnąć niesamowite efekty.

Ten przyjaciel z dzieciństwa zapach przywitał nas wszędzie: w łazience wypełnionej solą o przyjemnym zapachu sosnowym; w lekach zimnego nosa i gardła; w balsamów do ran, pachnące jodły; po prostu zrobić swoje pranie.

Uzdrawiająca moc jodły

Takie powszechne korzystanie z właściwości drzewa iglastego w życiu człowieka nie jest przypadkiem. To jodła w naszym kraju – najsłynniejsze dzieło uzdrawiania natury. Drewno jodły olejek jest pobierany więcej niż innych iglaków i innych roślin. Ponadto, aby znacznie ułatwić. Jodła odnoszą się do rodzajów roślin, które produkują lotne – uformowane w materiale roślinnym z unikalnym – zabicia mikroorganizmów, w tym bakterii niebezpiecznych dla ludzi.

Który łączy w sobie najlepsze właściwości lecznicze drewna iglastego i samo w sobie jest złożonym phytoncide? Niezbędny olej z jodły! Zastosowaniu go w leczeniu pacjentów z ciężką (nowotwory), pozwoliła na zahamowanie wzrostu guza. A jeśli olejek działa dobrze w przypadku ciężkich chorób, jedno tylko można sobie wyobrazić, jakie korzyści przyniesie on osłabiony organizm.

Naukowcy i lekarze są dobrze zbadane właściwości lecznicze oleju i doszedł do następujących wniosków. Niezbędny Spożycie oleju (nie w czystej postaci, oczywiście!) Nie są przetwarzane przez organizm i jest aktywnie wchłaniana do krwiobiegu. Przepływający przez ciało, krew jest bogata w olej odżywia narządy, które powstały ogniska. W wielu innych chorób, lekarze również zalecić stosowanie jodły oleju. Stosowanie olejku w dowolnej postaci przyspieszy proces leczenia w chorobach, takich jak zapalenie stawów, bóle krzyża, rwę kulszową, zapalenie mięśni, nerwobóle, damskiej i męskiej choroby, łuszczycy i innych.

Sposoby stosowania

Wewnątrz olejku mogą być stosowane tylko w postaci rozcieńczonej. Rozwiązanie nie powinien zawierać więcej niż 5 kropli oleju w ciągu dnia, aby nie przekraczać dawki 18 kropli. Olejek pochodzący z ciałem twardym, trwa do dwóch dni. Dawkowanie je bardzo niebezpieczne, ponieważ olej jest silnie stężone składniki czynne. Jeśli uważasz, że to jest dobre, zabija zarazki szybko, a potem nic! Duża ilość oleju zawiera kamforę, negatywny wpływ na funkcję serca.

Do oleju jodła działało jak najlepiej do osłabienia organizmu, powinny być stopniowo (nie codziennie, co drugi dzień), aby zwiększyć liczbę kropli, bez przekraczania maksymalnej dopuszczalnej dawki! Z 3 kroplami w jednej porcji do 7 (może być do 10, ale konieczne jest, aby kontrolować tętno, tętno wzrasta, jeśli nawet przez kilka uderzeń, konieczne jest zmniejszenie dawki oraz monitorowanie Chair – olejek może działać jako środek przeczyszczający).

Zastosowano jodła olejku jak w chorobie ozębnej, bóle zębów w kompres bolesnym obszarze (olej nie rozcieńczony). Gdy ból zęba kompres trzymać przez 10 minut, w przypadku chorych dziąseł – po prostu runie wymówka.

Zmniejszyć ból gardła puszkę płukania ciepłą wodą z dodatkiem olejku (kilka kropel na litr). Masowanie olejków eterycznych w pierś promuje odzyskiwanie z przeziębienie, grypa.

Ponadto, olej stosowany do masowania łagodzenia bólu w mięśniach, kościach z różnymi chorobami (na przykład, rwa kulszowa, zapalenie).

W celu tonik, tonik efekt jodły oleju, jego stosowania podczas kąpieli w palnik olejowy, w świec zapachowych jest powszechnie znany wśród ludzi. Łaźnię dodany nie tylko krople olejków eterycznych, a także wlać kilka gramów emulsji (dostępne w aptekach).

Jodła olej igła jest częścią wielu leków, zwłaszcza maści, przeznaczonych do zabijania mikroorganizmów na skórze (grzyb stóp, czyraki itp).

Jak wybrać olejek z jodły

Rzadko, ale pojawia się w sprzedaży niebezpieczny jodły oleju. Można go znaleźć na błotnistym kolorze. Oznacza to, że olej był źle traktowany, a nie ma w nim wody. Olej ten zawiera substancję leczniczą, ale w znacznie mniejszych ilościach.

W rzeczywistości, olej powinien być przejrzysty, błyszczeć, promienie światła, aby przejść przez siebie, to jest prawie bezbarwny, tylko nieznaczne zażółcenie.

Co jest bardziej naturalny składnik ma taką nietypową akcję, jest tak powszechnie stosowany jako jodły oleju? Stosowanie oleju jest również ważne w przemyśle perfumeryjnym, chemii gospodarczej, a także w medycynie. I tam, i tam to korzyści, daje wyjątkowe poczucie związku z naturą.