277 Shares 8587 views

GWF-number: czyli jak uzyskać wizę przez siebie, porady

Uważa się, że produkcja wizy brytyjskiej – jeden z najtrudniejszych problemów wszystkim, że tylko on może stanąć do rosyjskiego turysty. Nowicjusze w obliczu konieczności uzyskania wizy angielskiego, często nie wiedzą, jak to zrobić poprawnie. Jednym z najczęstszych pytań: „Co to jest GWF-number”


Rzeczywiście, lista dokumentów, które chcesz uzyskać, a także wykaz przedmiotów w kwestionariuszu do obsadzenia, są dość szerokie. Ale w sprawiedliwości należy zauważyć, że są one doskonale spójne i logiczne.

Oprócz kwestii GWF-numeru (czyli gdzie można go spotkać i jak używać), turystów i studentów, którzy udają się do Anglii po raz pierwszy, zadawać pytania, a większość z wizą w tym kraju. „Jakie są jej cechy i czy można dostać ten dokument samemu?” – wiele z nich jest zainteresowany. Ten artykuł zawiera wyjaśnienie GWF-numer. Co to znaczy, to skrót nie będzie w stanie rozszyfrować, ponieważ ta informacja nie jest dostępna do użytku. Ale podsumowuje niezbędne informacje dotyczące sposobu uzyskiwania brytyjskich wiz.

Dlaczego jest to konieczne?

W każdym razie, każdy, kto rozpoczyna przetwarzanie wiz do czynienia z pojęciem GWF- numer. „Co to jest wiza – z prośbą o wyjaśnienie odchodząc, – dlaczego jest ona potrzebna”

UK wiza musi dostać. Bez niej nie będzie wpuszczony do kraju. Z tego dokumentu przed turystycznych oferują możliwość zwiedzania Anglii, Szkocji, Irlandii i Walii. Oznacza to, że będzie można zobaczyć nie tylko klasyczne Edynburg, Londyn, Manchester – dostaniesz Brighton, z promenadą i ostrygi, Dublin, ze słynnym piwem. Będziesz zafascynowany słynnych białych klifów Eastbourne, pięknych mrocznych szkockich wzgórz. Można odwiedzić słynne mecze piłkarskie lokalnych klubach, uczestniczyć w obchodach Dnia St. Patryka lub Boże Narodzenie w legendarnym Hyde Park.

Ogólnie rzecz biorąc, każdy, kto jest zainteresowany tym, co GWF-liczby i jak dostać wizę do Wielkiej Brytanii, należy wiedzieć, że kraj ten jest odrębną, bardzo ciekawy świat. Wszyscy ci, którzy odwiedzili go w przekonaniu, że warto. (Co GWF numer, na własną rękę, aby otrzymać wizę, jeśli dotyczy) początkujący napotykają trudności w określeniu terminologii i miał wątpliwości co do sukcesu, odpowiedź jest taka sama: do odwiedzenia Wielkiej Brytanii, na pewno warto poświęcić swój czas na projektowaniu dokumentów wjazdowych, a także do odkrywania wszystkich niezbędne zasady i przepisy.

niuanse

Konieczne jest jedynie, aby nie pomylić i brytyjskich wiz Schengen i zrozumieć, że w krajach Schengen z Wielkiej Brytanii nie będą mogły wizy.

Głównym zadaniem w przygotowaniu dokumentów do uzyskania wizy turystycznej jest konsulatu Stosunki przekonanie twierdzy z własnej ojczyzny i jej odpowiednią wypłacalności wnioskodawcy. Dogania na gromadzenie dokumentów na wizę do Anglii, należy kierować się tą logiką.

Jaki jest numer GWF? dokumenty dotyczące

Przede wszystkim, trzeba wypełnić kwestionariusz. Każdy, kto chce otrzymać wizę brytyjską i interesuje się pytanie, co GWF-number, rada na wypełnienie kwestionariusza można znaleźć w dalszej części tego artykułu. Po jego zakończeniu konieczne jest, aby zapisać się do podawania papieru w centrum wniosku wizowego i zacząć przygotowania niezbędnej dokumentacji pakietu. Dla tych, którzy już zrobione kiedykolwiek wizy Schengen, nie będzie to nic nowego. „Jaki jest numer GWF» – wiele z nich jest zainteresowany. GWF-number – jest to numer rejestracyjny na stronie internetowej centrum wizowego, do którego odnoszą. Ale wszystko po kolei.

Co znajduje się w opakowaniu?

Pakiet dokumentów dla tych, którzy chcą uzyskać wizę składa się z:

  • Wypełniona wydrukowany i podpisany przez profili kandydujących;
  • dwa zdjęcia (takie jak wizy shengenskoy, 4,5 x 3,5), z których jeden jest przymocowany do kwestionariusza Clip;
  • paszport z czystego sterują;
  • Stare paszporty, jeśli w ogóle (lub jej kopii w przypadku utraty);
  • akt małżeństwa;
  • Rezerwując mieszkanie lub hotel na całą podróż (płacąc pancerz nie jest koniecznie, ale nie należy zapominać, aby wziąć pod uwagę wartość szacowanych kosztów);
  • dokumenty potwierdzające sytuację finansową turystycznych.

Jak możemy potwierdzić sytuację finansową?

Turysta może, pozostawiając aby potwierdzić ich zdolność do płacenia:

  • Zaświadczenie o zatrudnieniu (należy określić stanowisko, wynagrodzenie, datę rozpoczęcia).
  • Formularz informacji № 2-PIT.
  • Dokumenty potwierdzające prawo własności do samochodu / mieszkania / gruntowych.
  • wyciąg z konta bankowego. I ważne jest nie tylko dostarczenie zaświadczenia stwierdzającego, że konto ma pieniądze, jak w wizy Schengen, a także przygotować oświadczenie o ich ruchu w ostatnich miesiącach. Jednak informacje te pieniądze na konto przychodzą regularnie, już potwierdziły obecność Numer Referencyjny 2-PIT, więc czasami można zrobić bez podawania szczegółowych sprawozdań.
  • List sponsor (osoba, która zapłaciła za podróż). Ponadto, zdolność finansowa sponsora musi być potwierdzona (podobna do powyższej kolejności).

Jako papierkowej?

Wszystkie oświadczenia, autoryzacje i certyfikaty sporządzane w języku angielskim. Wszystkie dokumenty muszą być opatrzone informacją nazwisko, skontaktuj się z osobą, która dokonała tłumaczenia, jego podpis oraz datę przekazania. Jeśli tłumaczenie jest wykonywane przez osobę wydawane wizy, to potrzebne dane i podpis jako tłumacz. Poświadczenie notariusza nie jest wymagana.

Jak zdobyć GWF-numer?

Formularze należy wypełnić na stronie internetowej Konsulatu Brytyjskiego. Przede wszystkim, należy utworzyć konto na nim. Jest to czas, gdy wnioskodawca uczy się, co GWF-numer.

Aby się zarejestrować, zaleca się korzystanie z poczty e-mail, który jest naprawdę właściciel regularnie kontrolowane, ponieważ jest jej zgłoszenie, które zostaną wysłane do konsulatu, że dokumenty są gotowe. Konieczne jest wcześniejsze przygotowanie karty bankowej: po formularz jest wypełniony, trzeba będzie zapłacić opłatę wizową. Odbywa się to w trybie online, a dlaczego potrzebujemy mapy. Można użyć karty z dowolnego banku, należy upewnić się, że tylko ona jest prawdziwa i ma niezbędne fundusze.

Co robi GWF-numer? Jest to wynik o rejestrację na stronie internetowej centrum wizowego, skorzystaj z poniższego formularza, właśnie zakończone. Mieć pewność, że GWF-pokojowe zaoszczędzić, t. Aby. On będzie się przydać na. Gdy profil jest zakończona i zapłacił za zbieranie, formularz rejestracyjny pojawi się na stronie internetowej (np. E. Złóż wizytę w centrum wizowego). Register (Twój wpis pod numerem specjalnej – jest to GWF-Number) jest warunkiem koniecznym do wizyty Visa Application Center. Witryna (sekcja Wartość Dodana Services) mogą być wykonane na zamówienie i zapłacić dodatkowe usługi na podstawie wizy, na przykład za pomocą kuriera o zwrot dokumentów.

Dlaczego odwiedzić Visa Application Center?

Kiedy Brytyjczycy rejestracja wiza centrum wizyta wiza jest konieczna. Zgromadzone dokumenty są wymagane, aby dać pracownikom centrum osobiście. W procesie przenoszenia emisję papierów wartościowych wiza jest konieczna, aby przejść biometrycznych (obraz siatkówki i odciski palców). Procedura ta jest całkowicie bezbolesny, a średnia jest bardzo szybki. Dane są zbierane ze wszystkich odlatujących, wszystko trwa około kilku minut. Jako projektanci wizy pamiętać procedura w rzeczywistości wygląda o wiele łatwiejsze niż w filmach o przestępców i policji.

Wybierz czas, powinny być zgodne z ich wolnym czasie odwiedzić ośrodka wizowego przesunąć do krewnych lub znajomych, nie będzie w stanie dostarczyć dokumenty.

W uzasadnieniu wybraną datą mailowy otrzyma list wskazujący dokładny czas wizyty. Tutaj zostanie wysłana adres centrum wizowego oraz wykaz wymaganych dokumentów. Ta informacja, każdy projektant można również znaleźć na stronie internetowej Konsulatu logując się do swojego konta.

Jak wypełnić kwestionariusz?

Wypełnij formularz na wizę angielskim, zgodnie z doświadczonych turystów, a nie jest to łatwe zadanie.

Po pierwsze, dokument jest całkowicie w języku angielskim. Wypełnij powinno być również w języku angielskim. W ostatnim czasie pojawiły się w kwestionariuszu wskazówek: Pytanie teraz przetłumaczony na kilka języków, w tym rosyjski … Doświadczeni podróżujący nie zaleca się poddawać pragnąć przy wypełnianiu kwestionariuszy polegać wyłącznie na wskazówki: wśród nich zaobserwowano wiele pytań przetłumaczonych całkiem poprawnie. Dla lepszego zrozumienia znaczenia pytań i odpowiedzi na nie zaleca się korzystania z translatora online.

Po drugie, kwestionariusz zawiera pewne raczej dziwne pytania, wyjaśniając, co robią twoi rodzice i jeśli nie jesteś terrorystą. Takie pytania należy odpowiedzieć szczerze i poważnie, ponieważ pokazują, jak fundamentalnie są w Wielkiej Brytanii dla bezpieczeństwa obywateli.

Po trzecie, kwestionariusz zawiera sekcję obejmującą część finansową przy podróży. Należy ujawnić planowany wydatki na zakwaterowanie i inni., a także sprawozdania miesięcznego dochodu. powinna być sprawdzana kilka razy w tym arytmetyki: koszty muszą odpowiadać przychody projektantów wiz, a ponadto musi koniecznie być środkiem do życia w domu. Istotne jest, że dane przedstawione w tej sekcji muszą pokrywać się z informacją banku. Kwestionariusz powinien z pewnością przekonać konsulatu w kondycji finansowej projektanta.

W sprawie procedury wydawania wiz i terminów

Z skompilowany pakiet dokumentów w języku angielskim i rosyjskim w wyznaczonym czasie powinno dojść do Visa Application Center. Nie ma potrzeby wymyślać dla siebie trudności: powinny dotrzeć na czas, dokładnie w momencie wybranym podczas nagrywania.

Pracownicy centrum dokumencie będą pobierane i badane. Dokonywanie drobne zmiany mogą zrobić ręcznie, na miejscu. Następnie, odciski palców zostaną podjęte i wykonane projektanta zdjęć z siatkówki, a następnie udał się do domu, aby czekać na wizy. Dokument wyprodukowany średnio o jeden i pół miesiąca, to zależy od pory roku, i że dokumenty zostały przyjęte w którym centrum. Ale prawo przewiduje, że produkcja konsulacie wizowego powinno wydać około 12 tygodni.

Koszt dodatkowych usług: rzeczywiste dane

Koszt przesyłki po rozpatrzeniu dokumentów English Centre wiza c-końca 2015 roku uległa zmianie:

  • dla mieszkańców Moskwy i regionu moskiewskiego (w promieniu 50 km od stolicy) – £ 15 GBP;
  • dla innych regionów – £ 30 GBP.

Wnioskodawcy powinni pamiętać, że płatność ta nie podlega zwrotowi opłata za wniosek bezpośrednio, niezależnie od wyniku przeglądu przedstawionych dokumentów pracowników centrum.

Istnieją możliwości uzyskania wydania wizy: mogą być oprawione dostarczanie dokumentów w domu po ich sprawdzeniu (Wysyłka zwykle w ciągu jednego do trzech dni roboczych) lub odebrać swoje dokumenty w centrum wizowym. Można również zamówić powiadomienia SMS. Pod koniec rozpatrzeniu dokumentów oraz ich dopuszczeniem do projektanta centrum wizy dostaje wiadomość SMS z informacją, że dokumenty można odebrać już. Jeśli sformalizowane dostawę, wnioskodawca zostanie powiadomiony w SMS wysłać go priorytetowych dokumentów pocztowych. Dodatkowo, status rozpatrzeniu dokumentów o wizę do Wielkiej Brytanii mogą być rozpatrywane w specjalnych miejscach w Internecie.