484 Shares 6590 views

Jak uzyskać wizy do Włoch na zaproszenie?

Włochy – piękny kraj z pięknej przyrody i przyjaznych ludzi. Podróżni z całego świata dałby wiele dla tej wizyty ten wspaniały kraj, zapoznać się z jego kulturą, zobaczyć zabytki, odpocząć nad morzem lub jeździć na nartach w górach. Ale Włochy to nie tylko cudzoziemcy przyjeżdżają do reszty, kraj jest również atrakcyjny dla studentów i pełnosprawnych obywateli, którzy chcą dostać pracę.


Ponieważ Włochy są jednym z krajów strefy Schengen, aby dostać się do niego, konieczne jest wydanie wizy Schengen, ale nie jest pozytywna strona. Faktem jest, że podczas dokonywania Schengen można swobodnie przekraczać granicę z dowolnego kraju, członek tej społeczności. Oczywiście, trzeba trzymać się reguły pierwszego wjazdu, który jest pierwszym do przekroczenia granicy Włoch.

Istnieje kilka rodzajów wiz, niektóre z nich, aby się – to zależy od celu podróży. Można zorganizować wizy turystycznej dla reszty kraju, firma – do czynienia z partnerami biznesowymi, student – uczyć się, gość – aby odwiedzić krewnych i przyjaciół. Wizy do Włoch na zaproszenie jest bardziej wygodne dla tych obywateli, którzy mają krewnych w kraju, przyjaciół lub dobrych znajomych, który może wysłać zaproszenie.

Zbiór dokumentów dotyczących wszystkich rodzajów wiz jest prawie taka sama, ale istnieją pewne niuanse. wizę studencką do Włoch może być wydany obywatelowi, który osiągnął 14 lat. Standardowa lista dokumentów nadal opiera ubezpieczenia medycznego, zaprojektowany we Włoszech oraz innych krajów Schengen, zaproszenie od uniwersytetu, dowód wpłaty zakwaterowania i szkolenia, dowód wypłacalności. W tym ostatnim przypadku może to być wyciąg z konta bankowego, dowód dochodów osobistych od pracodawcy lub zaświadczenie o dochodach rodziców.

Praca wizy do Włoch odbywa się w obecności umowy o pracę, w której pracodawca zobowiązuje się do zapewnienia mieszkań dla pracowników, a także płacić za jego kosztów powrotu do domu. Jeśli istnieje taki dokument, trudności wydają się wynikać. Wizy do Włoch na zaproszenie pracodawcy jest dość często, gdyż kraj jest aktywnie rekrutacji cudzoziemców do pracy w takich sektorach jak turystyka, mass media, międzynarodowego biznesu i finansów. Możliwe jest również wizy i na pracę sezonową.

Gość lub wizy do Włoch na zaproszenie pozwala na pozostanie w kraju do 90 dni. Dokumenty przedłożone do konsulatu zainteresowana lub powiernikiem. Muszą mieć paszport, który wygasa co najmniej trzy miesiące po powrocie do domu, wypełniony formularz zgłoszeniowy podpisany i sfotografować paragon potwierdzający zapłatę opłaty wizowej, kopię trzech pierwszych stron paszportu z danymi osobowymi. Jeżeli wiza jest wydawana do Włoch na zaproszenie, wymagane jest dostarczenie zaproszenie od gospodarza. Może być wysłany faksem. Zaproszenie jest przepisywany że włoska strona ponosi koszty opieki medycznej, żywności i pensjonat.

Pamiętaj, aby zaprojektować ubezpieczenia zdrowotnego we Włoszech lub w jednym z krajów Schengen, rezerwując bilety powrotne. Na wizie turystycznej nie wymaga własnego potwierdzenie wypłacalności, ale wciąż muszą być przygotowani na to, że Urząd konsularny może zażądać dalszych żadnej dokumentacji.