526 Shares 6038 views

Visa Business do Chin dla Rosjan: Specyfika rejestracyjnych, dokumentów i zaleceń

Zgodnie z przepisami rządowymi, które działają na terenie Chińskiej Republiki Ludowej, rosyjscy obywatele wjeździe do kraju musi posiadać odpowiednią wizę. Kwestie związane z jego konstrukcji, definicja kategoriach bycia w kraju, zaangażowanych w upoważnionego personelu konsulatów. Mają prawo do odmowy odbioru papierów wartościowych oraz anulowanie poprzednio wydanych dokumentów bez podania konkretnych powodów, specjalnych wyjaśnień.


Złożenie spróbuje dowiedzieć się, jak firma jest wydawane wizy do Chin dla Rosjan. Przyjrzyjmy się, jakie dokumenty są wymagane, aby kwalifikować się do wejścia w kraju, jak przyspieszyć ten proces i uniknąć kłopotów.

Jakie szanse ma wizy biznesowe?

Visa Business w Chinach jest wydawany obcych obywateli, którzy zamierzają prowadzić działalność w kraju, wielokrotnie dokonać razy w celach biznesowych. obywatele rosyjscy, którzy chcą pracować w tym regionie będzie potrzebował wizy «Z» kategorię. Jeśli celem jest wejście do nawiązania kontaktów biznesowych z chińskimi przedsiębiorcami, negocjacji, wystaw, targów odwiedzających. nie może się obejść bez rejestracji «M» Kategoria wizy.

Visa Business do Chin: dokumenty

Aby dokonać «Z» Kategoria wizy lub „M” dla prowadzenia działalności gospodarczej w tym kraju, Rosjanie są zobowiązani do zgłaszania do konsulatu w następującym artykule:

  1. Paszport, którego ważność nie wygasa nawet przez sześć miesięcy w trakcie pobytu na terytorium Chin. Jeśli wymagana jest wiza biznes w Chinach przez rok, dowód tożsamości musi być ważny przez co najmniej 15 miesięcy.
  2. Pakiet aplikacji musi zawierać kserokopię strony paszportu na którym znajduje się fotografia, certyfikowany przez uszczelkę. Ponadto, paszport musi pozostać kilka, co najmniej jedna pusta strona.
  3. Visa Business do Chin dla Rosjan wymaga wypełnienie specjalnego kwestionariusza, według standardowej postaci liczby V.2011A.
  4. Dokumenty muszą towarzyszyć obraz kolorowy, której parametry odpowiadają deklarowanym konsulów cechach. Zdjęcie zostanie dołączone do uprzednio wypełnionego kwestionariusza. Jest wyznaczony obszar do jej mocowania.
  5. Zrób Visa Business do Chin pozwoli dodatkiem papierów posiadających zaproszenie od pracodawcy, autoryzowanej organizacji, która jest oficjalnie zarejestrowany w kraju. Również udać się do Chin potencjalnie umożliwia wywołanie konferencji, Summit, wystawy.

Wymagania do zdjęć

Obraz, który jest dołączony do formularza zgłoszeniowego podczas tworzenia wniosku o wydanie wizy do Chin jest dostępna w formacie 3×4 cm. Obraz musi być wykonana w kolorze i na białym tle. Że podczas swojego pobytu w Chinach nie mają problemy z egzekwowaniem prawa, to najlepiej, aby zapewnić wystarczającą ilość świeżego obrazu, która jest wykonana nie wcześniej niż sześć miesięcy przed złożeniem dokumentów do konsulatu.

O zaproszenie

Jak wspomniano powyżej, wizyta w Chinach, aby dostać pracę lub ustanowienie relacji biznesowych z potencjalnymi partnerami biznesowymi jest możliwe przy użyciu specjalnego zaproszenia do lokalnych firm lub osób, które są obywatelami ChRL.

Wspomniany dokument jest dołączony do pakietu papierów, które zostały złożone do konsulatu. Papier może być w formie zeskanowanych kopii o wysokiej jakości lub muszą przedstawić oryginał. Dokument musi być wybite na policji i osobiście urządzone osobę, która spowodowała zaproszenie.

czas realizacji

Zazwyczaj oczekiwać wydanie wizy stanowiły 5 dni roboczych od daty złożenia pakiet dokumentów. Jednakże, jeśli to konieczne, podróżujących w celach biznesowych często istnieje potrzeba przyspieszenia procesu. Jeśli wiza jest konieczna z przyczyn obiektywnych, aby wydać jak najszybciej, konsul powinien otrzymać bilet, który może służyć jako podstawa do natychmiastowego wydania pozwolenia na wjazd do kraju.

cena emisyjna

Ile będzie wiza biznes w Chinach? Jeśli Opiekun uzyskania dokumentu dla pojedynczego wejścia w kraju, koszt jego obróbki jest nie mniejsza niż 1500 rubli. Suma ta jest standardowe opłaty konsularne.

Poszczególne linie razy droższe niż wielokrotnej wizy biznesowej. Zwykle zakłada dokument rejestracyjny uiszczenia opłaty, której wysokość jest około 4500 rubli. Aby przyspieszyć wizy do Chin, do powyższej kwoty będzie musiał dodatkowo wprowadzać kolejne 900 rubli.

pomocnych wskazówek

Jak zwiększyć szanse na otrzymanie wizy biznesowe? Chiny mogą być odwiedzane wcześniej w celu odbycia podróży. W tym przypadku należy dostarczyć kopie stron konsulów paszportu, które potwierdzają powtarzające się wizyty w tym kraju jako zwykły podróżnik. Niektórzy przedsiębiorcy w ten sposób można odkryć niezakłócony wielokrotny dostęp w Chinach.

Jeśli twoje ręce mają gotową biznesowe wizy do Chin, należy ściśle stosować się do wymogów dozwolonego okresu pobytu na terytorium państwa. Inaczej uniknąć przymusowej deportacji i poważne problemy z rejestracją podobnych dokumentów w przyszłości. Zgodnie z chińskim prawem, za opóźnienia w kraju cudzoziemców może zostać nałożona grzywna, która waha się od 400 juanów dziennie. Jeżeli dana osoba nie może zapłacić za to, w szczególnych przypadkach, mógł zmierzyć się więzienia.

Visa Business w Chinach może być oprawione bez problemu pośredników. Niniejszy wariant jest optymalny dla ludzi, którzy wykonują podróż w celach biznesowych, ponieważ nie wymagają samodzielnego uzupełniania kwestionariusza. Dostać zaproszenie od pracodawcy lub upoważnionego organizację z Chin może również pomóc pośrednikom.

Możliwość wjazdu bezwizowego na terytorium Chin

Oficjalnie Chiny nie mają do bezwizowego. Jednocześnie istnieje wiele warunków dotyczących miejsca wjazdu i czasu przebywania na jego terytorium. Uwolniony w następujący sposób od konieczności uzyskania wizy:

  1. Dokonywanie pakiet dokumentów jest obowiązkowe dla obywateli rosyjskich podróżujących tranzytem przez lotnisko, położone w budynku w ciągu dnia i nie zostawiaj go na zewnątrz.
  2. Dostać w specjalnych regionów administracyjnych Makau i Hongkongu może być z prawa bycia tutaj przez 90 dni. Ale tylko w przypadku usług prawnych biur podróży.
  3. obywatele rosyjscy mają prawo wjazdu na terytorium chińskiej wyspie Hainan i pozostać na niej przez 15 dni bez uzyskania wizy.
  4. Dokonywanie pakiet dokumentów nie jest wymagane dla osób, które zamierzają prowadzić działalność w Chinach, jeśli zbycie ważnego pozwolenia na pobyt stały lub czasowy.

Konkludując

Jak widać, firma wydała wizy do Chin jest dość prosta. Wymaga to przygotowania stosunkowo niewielkim rynku pakietu. I koszt przetwarzania wizy jest stosunkowo niska. Najważniejsze – obecność dobrej reputacji, jak również wydajność ustalania warunków, które są podstawą do podejmowania wyjazdów służbowych do kraju.