244 Shares 4288 views

Gdzie są kangury? Ich sposób życia. Ile kangurów?

Jak zróżnicowany świat, jak niesamowite roślin i zwierząt żyjących na naszej planecie! I taki wybitny przedstawiciel charakteru, następny cud może bezpiecznie założyć, że kangura. Z pewnością wszyscy wiemy, w jakim kraju do kangurów. Oczywiście, w Australii. Ale wielu może się zastanawiać się, gdzie mieszka kangura, z wyjątkiem Australii. Ale oni również żyją w Nowej Zelandii, Nowej Gwinei, Archipelag Bismarcka, i na Tasmanii. W sumie istnieje ponad pięćdziesiąt gatunków tych zwierząt. Wszystkie one różnią się wielkością i wagą. Są gigant kangur: czerwony i szary, ma szczuroskoczek, wallaby – okazy są średniej wielkości i innych.


Kangaroo: opis zwierzęcia

To zwierzę należy do torbacz. Wzrost olbrzymich kangury dość imponujące. Mężczyźni dorastają od stu do stu siedemdziesięciu centymetrów wzrostu i waży w tym samym czasie od dwudziestu do czterdziestu kilogramów. Kobiety są nieco mniejsze, ich wysokość – od siedemdziesięciu pięciu centymetrów do jednego metra, waga – od osiemnastu do dwudziestu dwóch kilogramów. umaszczenie od jasnoszarego Rusty czerwony. Wszystko kangury nagi czarny nos i długie uszy. Dzięki tym łap zwierzęcia może uchwycić nawet najmniejszego dźwięku, co pozwala czas, aby usłyszeć nadejście wroga.

W bardzo długich kangury tylnych nóg i ogona, przez który zwierzę utrzymuje równowagę podczas ruchu. I poruszają się tylko skoki. Z potężnych tylnych łapach zwierząt podczas jazdy z prędkością do 60 km / h, a kiedy dostaje od drapieżnika, nawet do 90 km / h. Ale w tym tempie zwierzę może działać bardzo długo. Jego przednie nogi – krótkie, z bardzo długimi pazurami, z którymi się bronić przed drapieżnikami i kopać dla wody. A dzięki samców pazurów dowiedzieć się relacji ze sobą.

Powstaje pytanie: Ile kangury? I żyją około osiemnastu lat. Dojrzałym wieku, aby osiągnąć około dwóch lat. Zwierzęta mogą kolega przez cały rok. kobiety Ciąża trwa trzydzieści dwa dni. Joey kangur nazywa się Joey. Urodził się ślepy i bez futra, ale nadal dość małe – dwa i pół centymetra. Zaraz po urodzeniu dziecka czołganie się do woreczka matki, gdzie jest do sześciu miesięcy. Osiągając sześć miesięcy, dziecko zaczyna stawiać pierwsze kroki, ale wrócił do worka. Tam mieszka do dziewięciu miesięcy. Należy zauważyć, że torebka jest dostępna wyłącznie u kobiet. Posiada cztery smoczki. Samica jednocześnie produkuje kilka rodzajów mleka dla jego młodych z różnych grup wiekowych. Fakt, że ona miała bardzo młody dziecko może być w ciąży. A w torbie może znajdować się kilka dzieci w różnym wieku. torby rozmiar żeński kangur można regulować – robi to niektóre bardziej, niektóre mniej. Joey rośnie, ale dlatego, że potrzebuje więcej miejsca, ale kiedy matka porusza, ściany torby są kompresowane, dzięki czemu dziecko nie wyjdzie.

Obraz życia zwierząt. Gdzie są kangury w Australii?

Żywe zwierzęta w skalistych obszarach kontynentu. Tam czują się bardziej bezpieczne. Kangaroo – zwierzętami społecznymi. Rodzina składa się z samca i kilku samic. Gdy dziecko osiągnie wiek dojrzałości płciowej, zostawia rodzinę i tworzyć własne. Te małe istoty karmić wyłącznie pokarmu roślinnego. Podczas suszy, mogą uzyskać ich własne wody, kopanie głębokie (do jednego metra głębokości) pit. Jednak mogą one otrzymać niezbędną wodę z jedzeniem. Zwierzęta są nocny. To było w półmroku wjechania pastwisko, aby jeść soczyste trawy, dzień odpoczynku w cieniu drzew, ukrywając się przed palącym słońcem. Jeśli podejście zaslyshit zwierzę wroga, a następnie natychmiast zaczyna walić tylne nogi, ostrzegając przed niebezpieczeństwem krewnych. Przez wieki, kontynent jest domem dla kangurów, drapieżniki nie były, a zwierzęta czują się całkowicie bezpieczne.

Ale z przybyciem Europejczyków na Wyspie Kangura zagrożone. Niektóre przyniósł zdziczałych psów – były one nazywane dingoes. A teraz stały się one głównymi wrogami kangura. W ataku zwierzęcia drapieżników próbuje zwabić go do wody i utopić. Jeśli nie ma możliwości kapania, kangur dotrze do najbliższego drzewa, spoczywa na plecach i zadaje druzgocący cios tylne nogi. I nogi są naprawdę mocne. Kangaroo mogą łatwo przeskoczyć trehmetrovoe zapory. Gdzie mieszka kangura, żadne inne duże drapieżniki. Ale zwierzęta są poddawane kolejnym atakiem. Jest to bardzo niebezpieczne dla kangury są muszki, które zatykają oko, powodując poważne stany zapalne. Zwierzę może być ślepa!

Kangaroo poufnie traktuje ludzi i praktycznie ich nie bójcie. Bardzo często zwierzęta te można znaleźć w parku lub w lesie. Jeśli pójdziesz do miejsca, gdzie żyją kangury, i masz szczęście wystarczy, aby im sprostać, istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że zwierzę będzie nawet pozwalają się fotografować.

Historia nazw zwierząt

Takie faddish nazwa – „Kangur” – zwierzę otrzymało dzięki odkrywców nieznanego wówczas kontynentu. Kiedy Europejczycy zobaczyć te niesamowite zwierzęta, prosili Aborygeni: „Kto to jest?”, Do których miejscowi powiedział: „Nie rozumiemy” „Ken Gu Ru”, co tłumaczy się jako Żeglarze, że to nazwa zwierzęcia. Więc nazwa „kangurka” i przyklejone do niej.

wyspa kangura

Australia jest wyspą niedaleko gdzie żyją kangury. Obszar ten nie jest jeszcze w pełni opanowane przez człowieka, ponieważ zwierzęta czują się bardzo dobrze tutaj. Fauna reprezentowana jest w tej dziedzinie w jego pierwotnej formie. Liczba kangurów na wyspie jest bardzo duża.

Wallaby

Wallaby – torbacz, należący do rodziny kangura. Jest to dokładna kopia olbrzymiego kangura, ale w ograniczonej formie. Na wysokości tych zwierząt dotrzeć siedemdziesięciu centymetrów i ważą nawet do dwudziestu kilogramów. Odróżnić piętnastu gatunków zwierząt, niektóre znajdują się na ginących – jak paski wallaby. Od razu licznych gatunków prawie nic. Stwierdzili tylko na dwóch wyspach położonych na zachodnim wybrzeżu Australii. Istnieje wallabies górskich i mają Marsh. Wygląd i zwyczaje nie są one różne – tylko siedlisko.

Gdzie są wallabies kangury?

Wallabies górskie żyją w zaroślach leśnych i znaleźć w całej Australii. Są po prostu jak ich bracia, olbrzymiego kangura, głównie nocny tryb życia. Żywią się bujne trawy, kory drzewa i młodych pędów. Wallabies Swamp zamieszkują wilgotne równiny.

ciekawostki

Zaskakujące jest to, że Wallabies mogą być trzymane jako zwierzę domowe. Są one łatwo oswoić. Ale trzeba wziąć zwierzę nie zostało jeszcze odzwyczajania od mleka i karmić swoją butelkę. W przeciwnym razie, zwierzę będzie bardzo trudno oswoić.

szczuroskoczek

Druga nazwa zwierzęcia – piżmo kangura. To zwierzę jest małe. Jego korpus osiągnie długości czterdziestu centymetrach trzecia ogona. Jest ona pokryta ciemnym grube futro, na którym można zobaczyć czerwone plamki. Futra na tylnych łapach ciemnobrązowego koloru, ale absolutnie bosaka. Wygląd, zwierzęta są bardzo podobne do normalnych kangury. Żywe zwierzęta w niedostępnych zaroślach wzdłuż brzegów. Te zwierzęta są dobowe, bezczynnie kopanie w odpadach roślinnych w poszukiwaniu owadów, dżdżownice i bulw roślin. oni też jedzą trawę, korę oraz owoce palmy. Kobiety nosić ich młode w torbie.

tussock kangur

Ten torbacz wielkości królika. Wełna miał wystarczająco długo, górna część – ciemny kolor z czarnymi plamkami, a włosy na brzuchu brudnej bieli. Nazwa tego gatunku kangura było spowodowane grzebień kudłatego włosów czarny na ogonie. jego długość ciała sześćdziesiąt siedem cm, z których trzydzieści jeden ogona. Wykopalisk zwierząt w zakamarkach naziemnych, które jest pokryte trawą i gałązkami, okazuje się rodzaj gniazda. Miejsce złożenia wybiera tussock kangur w gęstych zaroślach trawy, więc bardzo trudno jest zobaczyć w naturze. W ciągu dnia zwierzęta są w ich gniazd, a nocą wychodzić do pasz. Pasza dla zwierząt i roślin trawy z korzeni, które są bardzo sprytnie wykopanych z ziemi.

Australia – kraj, w którym żyją kangura – to wspaniałe miejsce. A jeśli masz okazję odwiedzić ten wspaniały kontynent, idź. Przynajmniej w celu świadkiem wielkiego kangura.