433 Shares 7761 views

Jak usunąć wszystkie konta i „zniknąć” z Internetu?

Jeśli czujesz potrzebę, aby zacząć od zera i oczyścić swoją obecność w internecie, to trafiłeś we właściwe miejsce. Szwedzka strona oferuje Ci pomóc usunąć swój ślad w Internecie przez proste naciśnięcie przycisku.


Jak to działa?

Strona o nazwie Deseat.me zaprojektowana przez Willie Dalby i Linusa Anebekom. Wszystko, co musisz zrobić, to zalogować się do swojego konta Google, a usługa została już zebrane wszystkie konta, które zostały utworzone, oraz zapewni usunięcie odniesień do każdego z nich.

„W zasadzie jedyną rzeczą, którą musisz zrobić to sam jest określenie, co stanowi chcesz usunąć” – wyjaśnia swoją stronę internetową.

Jeśli martwisz się o bezpieczeństwo, strona twierdzi, że „prywatność i bezpieczeństwo danych – to jest to, co uważamy za bardzo ważne.” Witryna korzysta tylko z protokołu OAuth Google, co oznacza, że nie ma dostępu do informacji rejestracyjnych, które zostało użyte do utworzenia konta.

ograniczenia

Na tym etapie, najwyraźniej, Deseat.me wciąż ma ograniczoną funkcjonalność, ponieważ działa tylko na tych rachunkach, które są powiązane z kontem Google. Ponadto, w niektórych przypadkach, może być nadal dostępne ślady swojej obecności w sieci. Na przykład, zdjęcia na stronach przyjaciół na Facebooku.

Jednakże, jeśli chcesz odpocząć, być ostrożnym z tym, co chcesz. Ta strona nie jest przeznaczona do „prasy Pauza”. To jest dla tych, którzy chcą „kliknij i usunąć na zawsze.”