382 Shares 5670 views

Giant Mrówkojady: siedlisko, ciekawostki, zdjęcia

Natura stworzyła mnóstwo niesamowitych zwierząt, ale coś, co zostanie omówione w artykule, jest na czele listy. Olbrzym mrówkojad trójpalczasty, którego zdjęcie przed sobą, jest w Czerwonej Liście IUCN. Jest to duże zwierzę z wąskiej rurki jak pysk, długi pióra i luksusowy grubości płaszcza. Jego sposób życia w środowisku naturalnym, takich jak wspaniałe, jak również wygląd.


Giant Mrówkojady: zdjęcia, opis

Jak wspomniano wcześniej, wygląd trójpalczasty fauny jest bardzo nietypowe. Giant Mrówkojady – największy drapieżnik Ameryki Południowej. jego długość ciała wynosi 1,30 m, a ciężar 40 kg. Od długości miernika dodano puszysty ogon. Kończyny nie pozwalają drapieżnikiem poruszać się szybko, ale są one uzbrojone w potężne pazury (1-7 cm).

Rozmiar głowy jest mała, ale bardzo wydłużony dysza (25-30% długości ciała) i wąski. Bestia praktycznie nie można otworzyć szczęki z faktu, że szczęki są zrośnięte. Na koniec lufę rur są rozmieszczone małe nos i usta. Mrówkojad nie ma zębów. Język 55-60 cm długości posiada potężną muskulaturę.

Wełna trójpalczasty przystojny gruby, twardy i bardzo elastyczna. Pysk praktycznie żadnego wskazania pozycji w stronę tułowia, że wydłuża się, stając się w masie mane rozmieszczone wzdłuż grzbietu. Są to te same bujne falbanki na nogach.

Tail – duma mrówkojada! Pokryta jest bardzo długich włosów (60 cm). To piękno wisi na ziemię. Więc ogon zwierzęcia można łatwo ukryć, jak ciepły koc. Częściej niż umaszczenie Giant Mrówkojady srebra, z szarym odcieniem, czasem nie jest to kolor kakao. Poprzez ciało przekątnej od piersi do kości krzyżowej, jest szeroki czarny pas. Dolna część ogona, spodnią i wierzchnią głowicy ma czarny, brązowy kolor.

siedlisko

Giant Mrówkojady z Ameryki Południowej. Ostatnio miliony lat przedstawiciele tego gatunku żyją w nielicznych krzewów leśnych i sawanny. „Dom” z tych zwierząt jest obszar Gran Chaco w Argentynie do Kostaryki w Ameryce Środkowej.

Sposób życia w środowisku naturalnym

mrówkojad zwierzę dość spokojnie, najważniejsze – nie drażnić lub grozić. Całymi dniami zajmuje się tylko z faktu, że wyjechał w poszukiwaniu mrówek i termitów kopców święto na owady. Inne drapieżniki starają się uniknąć tego niezdarny stronie amatorskie dreszcze. Przed niebezpieczeństwem, nie uciekać, i zwraca się do wroga, dostaje się na tylnych łapach i jest „śmiertelnym uścisku” działa w jego ciało z ich ostre pazury ogromne. Pierwszy mrówkojad nigdy nie atakuje. mrówkojady homebody nie można nazwać, i nie mają w domu. Przez całe swoje życie, wędrują, przenosząc się z miejsca na miejsce, a nie wyposażyć swojego legowiska. Wolą żyć w otwartych i półotwartych obszarach.

Duży Mrówkojady – ziemia zwierzę, wspinaczka drzew nie jest w jego nawyków i umiejętności. W ciągu dnia te drapieżniki lubią spać, odpocząć w zacisznym miejscu, a nocą aktivnichal. Szybki spacer, znacznie mniej uruchomić mrówkojad nie może – są one zapobiegać pazury. Jakoś poruszać, bestia wygina je.

W chińskiej anteater?

Giant Mrówkojady żywi się głównie na mrówki, to jest od razu jasne, od imienia zwierzęcia. Menu zawiera niesamowite gąsienice drapieżnik, termity, krocionogi, błędy pigułka, larw owadów. Jeśli Twoja ulubiona potrawa nie mógł dostać zwierzę chętnie regale jagody.

Obserwować, w jaki sposób jedzenie mrówkojad niedaleko sterty mrówek, bardzo śmieszne. Najpierw robi jego otwór pazury domu owady. Potem wsuwa jej cienką bardzo długi lepkim językiem. Bestia dostaje je do wszystkich zakątków mrowisko, gdzie język trzymać setki owadów. To ciekawe, że w niewoli zwierzęta te można łatwo dostosować do bardziej zróżnicowanej diety. Oni apetyt jeść owoce, mięso, jaja, gotowany, a nawet mleko. Tuż przed podaniem jedzenia musi być grunt i mielenia mięsa na farsz, ponieważ mrówkojad jest bardzo małe usta. Duże kawałki po prostu nie przeforsować niego.

godowy

Giant Mrówkojady stosuje się do zwierząt, które wędrują samotnie. Pary, oczywiście występują, ale nie mężczyzna z kobietą i matką, która podnosi jej cub. Dopiero kiedy to godów, który odbywa się wiosną i jesienią każdego roku, mrówkojady spotkać począć potomstwo.

Wykonując swoje obowiązki, zapłodnić samicę, mężczyzna dumnie usunięte, wracając do swojego życia wiecznego wędrowca samotny. Kobietą być około sześciu miesięcy bear cub, a następnie zająć się.

W trosce o potomstwo

Mrówkojady mnożyć bardzo powoli, ponieważ w jednym miocie jest tylko jedno małe dziecko. Urodzony pokryte włosami, wagi noworodka około 1,4-1,8 kg. Żeński instynkt macierzyński jest niezwykle silny, ona poświęca całe swoje życie do potomności. Nie mając czasu do wzrostu dziecka, samica jest już troski o innych.

Gdy dziecko się rodzi, mrówkojad, że niemal natychmiast dostaje plecy matki. Z tego punktu łydki więc jedzie z nim. Kiedy patrzysz na tej małej rodziny, nie od razu zauważyć, że samica kuba wróciłam, więc jego futra zlewa się z włosami matki. W wieku jednego miesiąca, mały futrzany drapieżnik jest w stanie poruszać się samodzielnie. Na mojej matki powrotnej, już nie jeździ, ale wykracza poza to dosłownie po piętach. To trwa aż młody Mrówkojad nie jest dwa lata. Tylko w tym wieku zwierzęcia staje się niezależna i może obejść się bez opieki matki.

Giant Mrówkojady: Ciekawostki

Eksperci badający mrówkojady świat, był w stanie dowiedzieć się o tych zwierzętach wiele ciekawych faktów:

• drapieżnik Język współpracuje z wyjątkowej szybkości. Minutę gigant mrówkojad wyrzuca i ciągnie go po 150-160 razy.
• Długość Język około 60 cm, który jest unikalny wśród mieszkańców naziemnych.
• W ciągu dnia, mrówkojad stanie jeść około 30000 owady.
• mięśnie kontrolujące język, są dołączone do mostka.
• Zęby mrówkojad są w brzuchu, co jest niezwykle umięśniony. Na jej ścianach jest ciężko zrogowaciałego chodnik.
• Owady wpadają w żołądku zwierzęcia żywego i powrót do nich dostać napalona zapobiec kolce na niebie i zmarszczki na policzkach.

Mrówkojad i ludzie

Mieszkańcy obu Ameryk w każdym czasie polowania na mięso gigantyczne mrówkojady. Ale liczba tych zwierząt jest nieubłaganie spada, nie tylko z tego powodu. Fakt, że zależą one od konkretnych źródeł ich zwykłego pożywienia. Naturalne siedliska są niszczone, a w wyniku działalności człowieka, takich świetle tych niezwykłych drapieżników na krawędzi wymarcia. Spotkać gigant mrówkojad w środowisku naturalnym staje się coraz trudniejsze. To smutne, aby pamiętać, że ich liczba jest znikoma i w ogrodach zoologicznych, pomimo faktu, że te drapieżniki doskonale zaaklimatyzować w niewoli. Jedynie poprzez stworzenie korzystnych warunków dla przetrwania mrówkojady, ludzie będą w stanie pomóc fakt, że stworzenie takiego niezwykłego charakteru ponownie odzyskać swoją siłę, a oni nie będą zagrożone wyginięciem.