406 Shares 3357 views

Visa w Meksyku dla mieszkańców Rosji

Wszyscy ludzie, którzy idą do jednej lub innego powodu wizyty w Meksyku – kraju, znajduje się na skrzyżowaniu obu Ameryk, – zainteresowanych na pytanie, jak dostać wizę. W Meksyku dla turystyki, podróży służbowej, można wprowadzić pojedynczy przejazd bez dokumentu, ale tylko przez trzydzieści dni i tylko wtedy, gdy istnieje zezwolenie elektroniczne. Nawiasem mówiąc, jest ona wydawana bezpłatnie. Potrzeba wizy, czy w Meksyku dla tych, którzy planują pobyt w kraju dłużej niż miesiąc? Oczywiście, że tak. Więcej informacji na temat sposobu uzyskania zezwolenia lub wizy konsularną, a co będzie to wymagać dokumentów i będziemy rozmawiać w artykule.


Warunki wydawania i używania elektronicznych zezwoleń

Dokument jest wydawany rosyjskich obywateli w obecności paszport, który po zakończeniu podróży musi być ważny przez co najmniej sześć miesięcy. Można skorzystać z absolutnie każdej linii lotniczej dla lotów do Meksyku, ale należy wcześniej sprawdzić, czy wybrana linia lotnicza jest zaangażowany w SR schemacie. Należy zauważyć, że zezwolenie elektroniczny ma zastosowanie jedynie w przypadku wjazdu do kraju drogą lotniczą.

Czy potrzebuję wizy do Meksyku, ludzie, którzy zdecydowali się na podróż drogą lądową lub morską? Oczywiście. To musi być uzyskane z ambasady. Meksykański ambasada będzie również zająć podczas wydawania zezwolenia na jakiegoś powodu została odrzucona. W tym przypadku trzeba wizy do Meksyku. Opóźnienia w uzyskaniu dokumentu można znaleźć tam, co do zasady, proces nie trwa dłużej niż siedem dni roboczych.

Uzyskania zezwolenia elektroniczny

Na stronie internetowej Ambasady Meksyku w Moskwie jest konieczne do wypełnienia ankiety w trybie on-line. Jest to konieczne do określenia ich danych osobowych, w tym pochodzenie etniczne, narodowość, data urodzenia, wyznanie, numer i datę wydania paszportu. Jak również daty wejścia oraz planowany okres pobytu w kraju, w celu podróży. Z reguły pozytywna odpowiedź nadeszła w ciągu pięciu minut.

Należy pamiętać, że otrzymał upoważnienie elektroniczny nie musi zawierać jakieś błędy, nieścisłości, ponieważ jest obarczona problemami po przybyciu do Meksyku – może nawet zostać deportowany z kraju. Teraz nie jest to praktyka, gdzie ludzie z bardzo nazw pospolitych, takich jak Iwanow, Pietrow i tak dalej, odmówić zezwolenia na elektroniczny. Jeśli ponieśli porażkę, nie rób – będą musieli dowiedzieć się, które potrzebują wizy do Meksyku, i umieścić go w określony sposób przez ambasadę.

wymagania kwalifikacyjne

Jeśli nie było żadnych problemów, a zezwolenie elektroniczne zostało odebrane, można (proszę!), Aby lot do Meksyku na kierunek. Ale to nie gwarantuje, że będziesz mógł na wjazd do kraju. Domy nie zapomnij, aby wydrukować rozdzielczość – trzeba będzie dostarczyć go w recepcji w dniu wyjazdu. Już po przyjeździe do Meksyku na funkcjonariusza kontroli granicznej sprawdzi umowę serwisową migracji e-mail oraz aktualny paszport. Jeżeli wszystkie dane są poprawne, będziesz mieć pozwolenie na wjazd.

Dla dzieci poniżej osiemnastego roku życia

Podróżowanie małoletnich dzieci (bez rodziców lub z jednym z rodziców), aby wjechać na terytorium Meksyku i wyjście z wymaga dodatkowych dokumentów: oryginalną umowę zostawić dzieci i wrodzone certyfikaty notarialnie tłumaczenia tych dokumentów na język hiszpański. W przypadku niezłożenia wyżej wymieniony papier wejściem / wyjściem będą odrzucane.

karta migracyjna

Przed przekazaniem kontroli (w dniu przyjazdu w Meksyku) muszą wypełnić karty migracji i zgłoszenia celnego (dla rodziny wypełnionej deklaracji). Punkt kontrolny jedna część mapy będzie wzięty, a drugi trzeba będzie ją uratować, aż do końca podróży – wymagałoby to opuszczania kraju. Utrata karty migracyjnej jest obarczona grzywny. Karty są zwykle wypełnione w samolocie do przyspieszenia procesu przechodzenia kontroli granicznej. stewardes dać pasażerom, jak również zapewnienie pomocy w wypełnieniu. Ale to nie zawsze tak jest, jeśli podczas lotu nie wypełnić kartę migracyjną, należy wziąć go na biurku na lotnisku. Pisanie w tym dokumencie powinny być wydrukowane w łacińskimi literami w kolorze czarnym lub niebieskim tuszem. Musisz wypełnić kartę dla siebie, aby wejść, to znaczy, i dziecko też.

Do wizy do Meksyku nie jest potrzebna?

obywatele rosyjscy mają we wszystkich kategoriach Stanach Zjednoczonych ważnej wizy lub stałym rezydentem państw Schengen, a także w Japonii, Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Meksyku wiza nie jest potrzebna. Pozwolenie elektroniczny te kategorie osób również nie trzeba odbierać.

wiza konsularna

Takie zezwolenie jest wydawane i wielokrotnością wydziału konsularnego ambasady w Moskwie meksykańskiego przez okres sześciu miesięcy (sto osiemdziesiąt dni) aż do dziesięciu lat. To, co wiza do Meksyku, trzeba będzie uzależniona od celów podróży. Jeśli masz zamiar odwiedzić ten kraj jako turysta, trzeba mieć wizę turystyczną, podróżowanie do pracy – praca, wizytę lub w interesach – lub gościa biznesowego. udokumentować koszt każdy jest inny, z których będziemy mówić później.

Pierwszy etap

Więc najpierw trzeba zarejestrować się na stronie internetowej Ambasady Meksyku, ponieważ formularz wniosku o pozwolenia rejestracyjnych – e. Wiza do Meksyku w ciągu pięciu do dziesięciu dni roboczych. Na podany adres e-mail przy rejestracji zostanie wysłane hasło, które umożliwia dostęp do kwestionariusza. Należy pamiętać, że tylko dziesięć minut przydzielone do jego napełniania, więc wcześniej przygotować wszystkie niezbędne informacje, w tym numer telefonu, adres i nazwę hotelu (lub innym miejscu), gdzie będą przebywać. Wniosek o wydanie wizy do Meksyku jest wypełniony łacińskimi literami (jest to warunek). Gdy wszystkie dane zostały wprowadzone, naciśnij przycisk „Wyślij”, a następnie wydrukować formularz zgłoszeniowy.

Przez e-mail po wysłaniu żądania zostanie wysłany list z dniem, w którym można skontaktować się z konsulatem o wizę pieczęcią w paszporcie. Zauważ, że w dniu określonym na czas Meksyk (różnica z Moskwą – osiem godzin), więc dodać do niej kolejny dzień. Ponadto zaleca się, aby zadzwonić do konsulatu po zakończeniu ankiety i wyjaśnić, czy to właśnie tam w systemie.

druga noga

Następnie należy przejść bezpośrednio do konsulatu i złożyć wymagane dokumenty i odciski palców, a także do uiszczenia opłaty wizowej. Należy zauważyć, że wiza do Meksyku przez sześć miesięcy i dziesięciu lat, wystawione na różne sposoby.

Dokumenty do uzyskania wizy na okres sześciu miesięcy

1. Oryginalne ważny paszport oraz kopię swojej pierwszej stronie.

2. Dwa 3×4 zdjęcia, które spełniają następujące wymagania:

  • Muszą być wykonane nie wcześniej niż sześć miesięcy przed złożeniem wniosku;
  • Obraz powinien zająć około siedemdziesiąt procent obrazu do kolorowych na białym tle;
  • Photo Paper – mat;
  • Ramy, owale, plamy zdjęcie nie powinno być;
  • okulary, kapelusze sfotografowany zabronione, z wyjątkiem sytuacji, gdy jest to niezbędne ze względów religijnych.

3. Ludzie, którzy nie są obywatelami Federacji Rosyjskiej, ale ubiegać się o wizy do Rosji, jest on zobowiązany do przedłożenia oryginału i kopii dokumentu, który potwierdza legalny pobyt w kraju.

4. Dokumenty potwierdzające swoją wypłacalność:

  • wyciąg z konta bankowego (oryginał i kopia) w ciągu ostatnich sześciu miesięcy (bez odniesienia do pracy pożądane jest, że wysokość wahała się od $ 2,400, która jest równa płacy minimalnej w Meksyku pięciuset dni);
  • Oświadczenie zarobki (oryginał i kopia) w ciągu ostatnich sześciu miesięcy (najlepiej miesięczne wynagrodzenie w przedziale od 715 dolarów, co stanowi równowartość minimalnego wynagrodzenia w Meksyku przez sto pięćdziesiąt dni);
  • dla studentów – zaświadczenia o stypendium, zasiłku lub wynagrodzenia, zaświadczenie z miejsca studiów (oryginał), odniesienie do osoby zatrudnienia, która sponsoruje wycieczkę, a jego oświadczenie;
  • dla studentów – zaświadczenie z miejsca pracy osoby, która sponsoruje wycieczkę, a jego oświadczenie, zaświadczenie ze szkoły;
  • dla emerytów i rencistów – zaświadczenie emerytalnych (kopia), zaświadczenie z miejsca pracy osoby, która sponsoruje wycieczkę, a jego oświadczenie;
  • Dokumenty obecności zarejestrowanego nieruchomego i ruchomości (jeśli dotyczy);
  • dokumenty potwierdzające własność firmy lub partnerstwa w biznesie (jeśli występują).

Dokumenty do uzyskania wizy przez dziesięć lat

Wykaz dokumentów jest taka sama, ale wskazane jest, aby w świadectwie wynagrodzenia za ostatnie sześć miesięcy, kwota miesięczna wahała się od $ +1.400, która jest równa płacy minimalnej w Meksyku dla trzystu dni. Wymagane jest również, aby kopie stron paszportów zawierających Usługi poligraficzne migracji i ważnych wiz. Jeśli mówimy o sportowców, naukowców, artystów, dziennikarzy, muszą dostarczyć papier potwierdzający osiągnięcia, uznanie międzynarodowych lub krajowych. Ludzie, którzy są w związku z meksykańskich obywateli powinien przedstawić dokumenty potwierdzające jego (akt urodzenia, akt małżeństwa).

Jeśli zostaniesz zaproszony do Meksyku teraz, co wiąże się ze swoich działań związanych z pracą będzie musiała przedstawić list z zaproszeniem, które obejmują imię i nazwisko, numer rejestracyjny, adres firmy i pracy informacji, które będą wykonywać w kraju.

Odciski palców i opłat konsularnych

Po przeczytaniu pakiet dokumentów do urzędnika konsularnego skanuje wszystkie wnioskodawców (niezależnie od wieku) odciski palców. Następnie można wnieść opłatę wizową. Pomimo faktu, że jest on ustawiony w dolarach amerykańskich, płatność dokonywana jest w rublach w stałym tempie. wiza turystyczna do Meksyku będzie kosztować $ 36, gości lub działalności gospodarczej – do 134 dolarów, a praca – 195 dolarów.