841 Shares 7027 views

Dzhimon Honsu: biografia, zdjęcia i wszystkie filmy z aktorem

Dzhimon Honsu – słynny aktor i model, nie tylko w USA, ale wszędzie oglądać amerykańskie filmy. Jego bohaterowie są bardzo różne, ale każda rola jest zawsze pamiętał. Nauczmy się jak znalazł swoje powołanie i stał się popularnym artystą.


Biografia aktora

Djimon Hounsou Gaston urodził się 24 kwietnia 1964 roku w kraju afrykańskiego Beninu w Kotonu. Aby zdobyć wykształcenie i jakoś się w życiu, będąc 13-latków Djimon przeniósł się z bratem Edmond Francji, w Paryżu. Tam ukończył liceum, ale po 2 latach nie mogła znaleźć pracy, wychodzić na ulice i wędrówki. Następnie Terri Myugler, słynny projektant mody, zaproponował mu stanowisko męskiego modelu i modeli. Młoda i atrakcyjna chłopiec brał udział w kilku pokazach, która przyciągnęła uwagę fotografów, a potem dyrektorów wideo. Tak więc, można zauważyć w pracach muzycznych Dzhanet Dzhekson, Madonna i Paula Abdul. W 1990 roku przeniósł się do Dzhimon Honsu Los Angeles, aby rozwijać się jako aktor. Jego rola – i epizodyczne, a drugi plan, a głównym – przyciąga uwagę opinii publicznej i krytyków. W rezultacie – pierwszy w historii kina aktora pochodzenia afrykańskiego być nominowany do nagrody „Oscara” w 2004 i 2007 roku. (W przypadku jednoczesnego udziałem) stało Dzhimon Honsu.

Filmografia

  • W latach 1990-2000. – serial "Beverly Hills", rola Datura;
  • 1992 – „nielegalnej inwazji”, przedstawia więźnia na ławce;
  • 1994-2009 gg. – serial TV "ER" Rola Mobalage Ikabo;
  • 1994 – "Stargate", odtwarza gór;
  • 1997 – "Amistad", główną rolę Josepha Cinque;
  • 1998 – "Głębokie Rising" przedstawia Vivo;
  • 2000 – "Gladiator", odgrywa rolę Juba;
  • Od 2001-2006. – serial "Alias", odtwarza Kasari Bumani;
  • 2002 – „napęd na cztery koła,” rola detektywa Youssouf;
  • 2002 – "W Ameryce", przedstawia Mateo Kuameya;
  • 2002 – "The Four Feathers", odgrywa rolę Abu Fatma;
  • 2003 – „Rowerzyści”, odtwarza ojczyznę;
  • 2003 – "Lara Croft Tomb Raider: Kolebka życia", rola Kos.;
  • 2004 – "Bludberi", główną rolę Vudheyda;
  • 2005 – "Constantine: Dark Lord", przedstawia północy;
  • 2005 – "piękności", Joe;
  • 2005 – "The Island", odtwarza Albert Pourenta;
  • 2006 – "Eragon" Ajihad rola;
  • 2006 – "Krwawy diament", portretuje Solomon Vandy;
  • 2008 – "Nigdy się nie poddawaj", grana przez Jean Rokua;
  • 2009 – "Piąty Wymiar", gra agenta Genri Karvera;
  • 2010 – "The Tempest", rola Kalibanem;
  • 2011 – "White Elephant", główną rolą Curtis Kościoła;
  • 2011 – "specjalny oddział", przedstawia Kovacs;
  • 2014 – "Guardians of the Galaxy", odtwarza Korat Chaser.

wielostronny talent

Warto zauważyć, że w filmie „White Elephant” Dzhimon Honsu działa nie tylko jako aktor, ale również wytwarza obraz. Później użył tego doświadczenia w filmie „Droga do wolności” szczyt, który służył jako producent wykonawczy. Dzhimon Honsu Drago Bludvista wyraził w filmie animowanym „Jak wytresować smoka 2”, który został opublikowany w 2014 roku. Jego głos można było usłyszeć w następujących filmach: „Napad” (1994) i „Dzika rodzinka” (1998-2004.).

Filmy, zaplanowane i są w produkcji:

  • 2015 – „The Seventh Son”, obraz rosyjskiego reżysera z amerykańskimi aktorami;
  • 2015 – "Szybcy i wściekli 7".

Filmy, które przyniosły najbardziej popularne

Bohaterowie pierwszej serii telewizyjnych oraz małą rolę w filmie Kaplan „nielegalnej inwazji” nie przyniosła natychmiastowy uznanie. Sukces przyszedł w 1997 roku, kiedy Dzhimon Honsu wystąpił w filmie w reżyserii Stivena Spilberga „Amistad” u boku Morgana Freemana, Entoni Hopkinsom i Naydzhelom Hotornom. Aktor znakomicie zagrał rolę zbuntowanego niewolnika, i ogólnie rzecz biorąc, praca wywołała szeroki oddźwięk, więc pierwsza nominacja do nagrody dla Djimon stał się „Golden Globe” w 1998 roku. Był nominowany za najlepszą męską ołowiu, ale nie dostał nagrodę khonsu. Stał kultowych ról w filmach „Gladiator”, „W Ameryce”, „Krwawy diament”. Można wybrać inne role, ale w ogólnym interesie widza wszystkich filmach. Dzhimon Honsu – wszechstronny aktor, który łatwo przekształca się w bohaterów w różnym wieku, aby przyzwyczaić się do roli i przekazuje swoją potężną energię do odbiorców.