454 Shares 9126 views

Jaka jest prędkość biegu strusia w razie zagrożenia? Jak szybko działa strusia?

Aż do początku 20 wieku, strusie zamieszkany Afryki i Półwyspu Arabskiego, i południowo-zachodniej Azji. Do tej pory te nieloty nie żyją tylko w niektórych częściach Afryki, ale również rozciąga się na całym kontynencie. Pomimo komercyjnej hodowli strusi w ciepłych krajach, takich jak farmy strusi można znaleźć na całym świecie. Nie wiadomo dokładnie, jak wiele osób żyje obecnie na ziemi.


fakt historyczny

Warto zauważyć, że w 18-19 wieków, te nieloty są dość rzadkie zwierzęta, tak jak zostały one prawie całkowicie wymazane z powodu jego pięknym upierzeniu. W tych dniach, a ich pióra są powszechnie wykorzystywane do ubrania, a więc ptaki stopniowo zniknął. Pomimo faktu, że prędkość robocza strusia w nagłych uderzeń, ptaki te były dość łatwym łupem kiedy złapany przez myśliwych. W 1838 roku ich populacja znowu wzrosły ze względu na rolników.

Lifestyle i Żywienia

Głównie afrykańskiego strusia mieszka w półotwarty. Zazwyczaj ptaki trzymane są w stadach lub małych rodzin. W każdej grupie, jest dorosły mężczyzna, 4-5 kobiety i piskląt. Te niesamowite rejsu mają doskonały wzrok i widzi niebezpieczeństwo w odległości wielu kilometrów. W przypadku cudzoziemców na terytorium gniazdo, ptak woli uciekać. Struś prędkość biegu w razie niebezpieczeństwa jest ponad 70 km / h. Każdy krok na drodze jest trzy metry. Również niesamowite zdolności strusie – jest to okazja, aby zmienić kierunek swojego biegu, bez narażania prędkości.

Żywią się ptaki, rośliny, kwiaty, nasiona i owoce. Czasami strusie jeść nawet małe zwierzęta. Na przykład, owady lub szarańcze, czasami może być nawet gryzoni lub niektóre resztki drapieżników drapieżnych. Dorosły dzień potrzeba około 3,5 kg żywności. Jak zwykle kury domowej do mielenia strusie żywności zmuszeni do przełknięcia małe kamienie i inne stałe obiekty niestrawne, to dlatego, że nie mają zębów. Jak również wielu afrykańskich zwierząt, mogą bezpiecznie zarządzać przez długi czas bez zawartości wody otrzymanej przed wilgocią roślin.

godowy

W procesie samców hodowlanych starają się przyciągnąć samice swoisty taniec. Oni uklęknąć i pokonać swoje skrzydła na ziemi, z głową odrzuconą do tyłu głową, tak że z tyłu głowy, by dotknąć jego własne plecy. W tym czasie, szyi i męskie nogi stają się jasny odcień. Dla kobiet koncie kilka konkurujących ze sobą mężczyźni tego rodzaju garnitur bitwy. Pomimo faktu, że działa strusia jest jego specjalnym znakiem rozpoznawczym, w zalotach wykazują inne cechy. Aby pokazać swoją wyższość, jeden z rywali zyskuje pełne wole powietrza i mocno odpycha go przez przełyk.

Jednocześnie jest głośny głuchy huk. Jeden, którego dźwięk był głośniejszy, jest zwycięzcą i otrzyma kobieta, przegrany idzie rywal. Najsilniejszy mężczyzna obejmuje kilka towarzyszy.

Warto zauważyć, że mężczyźni strusi w taki sam sposób, jak pisklęta kobiety luków. W świecie jaj strusich są uważane za największe, i, oczywiście, są one przedmiotem polowania na drapieżniki.

Pisklęta Vyluplyayas waży niewiele ponad kilogram, aw ciągu 4 miesięcy osiągnął już swoją wagę 18-19 kg. Już następnego dnia po wyklutych piskląt, to jest wysyłany, aby szukać jedzenia z ojcem.

niesamowite biegacz

Jak wspomniano wcześniej, struś nie mogą latać, ale jest całkowicie rekompensuje to mały niuans okazja, aby szybko biegać.

struś prędkość biegu w razie niebezpieczeństwa rozwija się do 70 km / h. Ptaki mogą podróżować na długich dystansach bez zmęczenia. Tak więc, te skrzydlate drapieżniki dosłownie męczące nie tylko dla jego szybkości i zręczności, ale także fakt, że mogą działać w taki rytm przez długi czas.

Ciekawostki o strusie

Prędkość obrotowa strusia – nie jest jedyną cechą tych niezwykłych ptaków.

Ponadto, istnieje kilka interesujących faktów, które odróżniają je od innych zwierząt:

1. Rzut strusia może zabić lwa.

2. Pomimo faktu, że większość ludzi raczej przyjąć, że w przypadku zagrożenia strusia ukrywając głowę w piasek, konieczne jest, aby rozwiać tę plotkę. W rzeczywistości, jeśli drapieżnik grozi jej gniazdo, może tylko zejść na ziemię i położył głowę w piasek, a tym samym połączenie z terenem. Jeśli w tym samym czasie znajdują się w wystarczającej odległości od ptaka, wygląda ona wetknęła głowę w piasek. Uruchamianie strusia w niebezpieczeństwie jest jej głównym manewr. Pomimo pozornie zachowań agresywnych, ptaki te są bardzo sprytne.

3. Waga strusie jaja może wynosić do 1,5 kg, a szerokość prawie osiągnąć 15 cm. Jeden taki jajko współmierne dwa tuziny jaj.

4. Struś – to jedyny ptak, który ma gruczoł, odpycha wodę, więc jest dużo upierzenie zamoczenia w deszczu.

5. W razie niebezpieczeństwa „skrzydlaty pieszego” może sprawić, dźwięk podobny do ryku lwa.

6. strusia oko jest uważane za największe ze wszystkich znanych istot naziemnej, i jest więcej niż 5 cm średnicy.

7. Jest to jedyny ptak na świecie, która może utrzymać ciężar człowieka. Jak wiadomo, w niektórych regionach nawet strusie wyścigi odbywają się, w którym rola kierowcy stoi człowiek. Jest to logiczne, biorąc pod uwagę niesamowita prędkość struś poruszający w chwili zagrożenia.

8. Gdy klapa pisklęta, kobieta zrywa resztę zepsutych jaj, więc stado much, które stały pokarm dla małych ptaków.

Ze swej natury, ptaki te są dość agresywne, więc nie podchodzić do nich tak dużo mniej je sprowokować do ataku.

emu

W przeciwieństwie do swoich kuzynów, przedstawiciel ptaków nielotnych wyróżnia życzliwość i ciekawość. Jest to jakość często zwracają się przeciwko sobie owłosione gigant. Na przykład, w 1930 roku, rolnicy w Australii ucierpiała przed atakami tych ptaków, jak ogromne stworzenie dosłownie deptane pole pszenicy. Ze względu na szybkość biegu strusi w razie zagrożenia lub w stanie spoczynku, to nie trudno sobie wyobrazić, że nie było nic z urodzajnych plonów. W konsekwencji rząd zdecydował się wyposażyć tę wyprawę z udziałem wojska i wypowiedzieć wojnę ptactwa wrogów.

Konkludując

Dzięki wielu hodowli strusi do tej pory nie są zagrożone wyginięciem. Ich jaja i mięso są powszechnie stosowane na świecie. Niemniej, powinniśmy dbać o każdej żywej istoty, a do ścisłego monitorowania populacji gatunków.