608 Shares 4857 views

Golden Eagle – ptak wysokich górach

Na terytorium Rosji, w najbardziej odległych zakątkach niej, w górzystych regionach Kaukazu, Ałtaju i Sajany, gdzie znajduje się orzeł – majestatycznym i wdzięku ptaka. Małe siedliska są również widoczne w południowej części na Dalekim Wschodzie, ale istnieje kilka złoty populacja orła. Na całym świecie można znaleźć: w Europie, Azji, Ameryce Północnej i Północno-Zachodniej Afrike.Odnako choć ptak jest wymieniony w Międzynarodowej Czerwonej Księdze jako rzadkich gatunków zagrożonych.

Golden Eagle – ptak z imponujących rozmiarów. Długość ciała wynosi 1 m, oraz wielkość skrzydła 60-70 cm waży dużych próbek od 3 do 6 kg. Kobiety są zwykle większe niż samce i ważą więcej. Plumage sam na brązowy z plamami czerwonego włosy, blado marmuru ogona i brzucha. Dziób jest ciemny haczykowate, zagięte w dół, żółty nogi z ostrymi czarnymi pazurami. Ta forma dotyczy rodziny jastrzębiowatych. Ptak orzeł (obraz powyżej) – największy orzeł, drapieżnik, polowanie wszelkiego rodzaju gry.

Jako ofiary, często wybiera zające, lisy, kuny, gophers, jelenie młodych, czasami naruszania zwierząt. W czasie głodującej eagle zdolne zmiataczy i myszy Hunt, wiewiórki, gadów. Ich gniazda para buduje w lasach, w najbardziej nieprzeniknionych zarośli lub nad przepaścią klifu, w niedostępnym miejscu. Ten drapieżnik nie lubi zamieszania, obcą interwencję i sąsiedztwo z nikogo. Są to głównie siedzący tryb życia, ale osoby, które zamieszkują północny Syberię zimą przenieść się do cieplejszych klimatów. Również młode ptaki często migrują.

Ptak drapieżny orzeł sparowany do życia – te ogromne orły poświęcone siebie, domu jednorodzinnym jest wspólne mieszkanie przez kilka lat. Należy zauważyć, że wielkość obiektu jest imponująca. Łatwo mogło żył człowiek, ponieważ średnica gniazdo do 3 metrów, a wysokość – 2 m! Wykonane z wytrzymałego gniazdo oddziałów gałązki drzew i gałęzi. Jajo układania wydaje się na początku marca, składające się z 1-3 jednostek. Kolor powłoki – białawej z brązowym kropki. Samica opiekuje się potomstwem, wyklutych jaj 43-45 dni, czasami zastępuje ojca rodziny. W późnych Orląt wiosennych rodzą się całkowicie bezradny i całkowicie zależne od opieki i uwagi rodziców – Młode puchowe białym. W 75-80 dni uprawiane pisklęta stać na skrzydle. Młode ptaki dopracowanej w pierwszym roku życia ciemniejsze niż ich rodziców, a czasami wydają się całkowicie czarny. Nabyć stałą barwę tylko na 5-6 lat życia.

Golden Eagle – ptak z ostrym widzeniu. Hare, na przykład, jest on w stanie zobaczyć poza 4 km. Ponadto, jest to również najszybszy drapieżnik Falcon Squad. Jego lot jest lekki, zwinny, pełen wdzięku, prędkość nurkowania rozwija się do 100 km / h. Mimo swojej wielkości, orzeł przedni – ptak jest bardzo aktywny, a dużą część swojego życia poświęcił na polowania. Siedliska i gęstość osiedli są uzależnione od dostępności żywności w regionie, ale główną przyczyną spadku liczby ludności są ludzie.

W wyniku masowej wycinki lasów, stosowania pestycydów, obszar miejski jest zmniejszona dramatycznie, do zamieszkania. Z tego powodu część terytoriów zamieszkałych przez orły, uznany za obszar chroniony, a sam ptak chroniony jest w wielu krajach.