128 Shares 5947 views

Ile wizy do Hiszpanii? Visa dla Hiszpanii: koszt, harmonogram

Piękne morze i korzystny klimat, wyjątkowa architektura i bogata historia, piękne krajobrazy, a obecny poziom usług przyciągnąć turystów w całej Hiszpanii. Rosjanie też nie są wyjątkiem. Według organizatora, wycieczki w Hiszpanii dla turystów do podjęcia drugie miejsce w popularności. Na ziemi – Egipt. Robisz potrzebują wizy w 2014 roku w Hiszpanii? Tak! Jest to jednoznacznej odpowiedzi. Hiszpania jest członkiem grupy Schengen. Jest to niezawodny faktem. Dlatego, aby przezwyciężyć hiszpańscy turyści graniczne muszą zdać wizy Schengen. Przy odpowiednim podejściu, nie jest skomplikowana. Ważne jest tylko, aby wiedzieć, jak przygotować dokumenty, w tym przypadku, a ile jest wiza do Hiszpanii , aby osiedlić się bez problemu i szybko pewnych formalności. Więcej na ten temat później.


Rodzaje wiz do Hiszpanii

Istnieje kilka rodzajów tego dokumentu. W czasie i celu pobytu separacji odbywa się na następujących typów:

  • Krótkoterminowe – typ „C”. Za pobyt turystów.
  • Transit – typ "A" i "B". Jest to tymczasowy ruch na terytorium tego państwa.
  • Narodowy – typ «D».
  • Szkolenie. Do nauczania i badań naukowych.
  • Resident – stałe.

Jest inna klasyfikacja. I to jest dla celów pobytu:

  • Travel.
  • Biznes.
  • Gość.
  • Pojedynczy wpis. Pozwala on wizytę w jedną raz w tym kraju.
  • Wielokrotność. Dla nieograniczonej liczby przejazdów.

Pierwszym krokiem jest określenie, powiększenie i rodzaj dokumentu. Próbka wizy w Hiszpanii może być dostarczone w odpowiednim konsulacie. Następnie należy prawidłowo wypełnić wniosek, zebrać niezbędne dokumenty. Zostanie to wyjaśnione później.

Za wizy do Hiszpanii

W tym przypadku, po papier będzie potrzebne:

  • Paszport. Istotne jest to, że nie wcześniej niż trzy miesiące wygasa po wyjeździe z kraju.
  • fotografii kolorowej na jasnym jednolitym tle. Jego wielkość powinna być 3,5×4,5 cm.
  • Kopie paszportów zagranicznych i wewnętrznych.
  • Zaświadczenie o zatrudnieniu. To musi określić swoje stanowisko, wynagrodzenie (najlepiej nie mniej niż 15 tys. rub.) i doświadczeniem.
  • Kopie poprzedniego paszportu, w którym znajdują się znaki w innych krajach.
  • Prywatni przedsiębiorcy robią certyfikat rejestracyjny i dokumenty, które są w ewidencji podatkowej.
  • Materiały potwierdzające udaną pozycję w planie finansowym (w postaci czeków, wyciągów bankowych lub dowód zakupu walut obcych).
  • Formularz wniosku wizowego.
  • Oryginał ubezpieczenie zdrowotne i jego kopię do odpowiedniego minimalnego zasięgu 30 tys. Euro.
  • Oświadczenie.
  • Jeśli wiza nie jest otwierany wcześniej, konieczne jest dołączenie do dokumentów wskazywać finansowych samopoczucia w postaci materiału na nieruchomości, do Państwa dyspozycji.
  • Kserokopia locie iz powrotem do Hiszpanii.
  • Dokumenty potwierdzające staż. To może być faksu lub oryginalne faksu do hotelu wskazujący płatności lub wynająć dom lub mieszkanie w Hiszpanii.
  • Jeśli podróżujesz samochodem, zamiast zbroi dostępne są:

– Prawo jazdy.

– Kopia dowodu rejestracyjnego.

  • Dla studentów, aby wszystkie powyższe należy dostarczyć: zaświadczenie z instytucji edukacyjnej (ze wskazaniem wielkości stypendiów) iz pracy (jeśli jest zatrudnienie). Jeżeli pensja jest mniejsza niż 25 tys. Rubli, lub w tym przypadku powinno być oświadczenie o bezpieczeństwo finansowe wizy. Należy również kopię paszport wewnętrzny sponsora.
  • Dla emerytów podstawowe materiały powinny zapewnić dodatkowe materiały. Są one ważne. Pod nimi są określone jako: kopię świadectwa emerytalnego oraz dokument potwierdzający więzy rodzinne z sponsora wyprawy; Oświadczenie o gwarancji finansowych.
  • Dla dzieci powinny być dostarczone kopie niektórych dokumentów. Mianowicie, metryka urodzenia; w przypadku rozbieżności między nazwami dziecka i rodziców wprowadzających materiały, które mogą potwierdzić więzi rodzinnych. To jest bardzo ważne. Jednak zdarza się, że dziecko nie jest w podróży z rodzicami. W związku z tym, istnieje pewien warunek. To polega na tym, że trzeba dostarczyć kopie pozwolenia dodatkowe materiały (notarialnie) z dwóch rodziców i ich paszportów wewnętrznych.

Wniosek o wydanie wizy hiszpański

To musi być wypełniony w języku hiszpańskim lub angielskim. Pozwolono, aby wypełnić taką ankietę w domu, który jest potrzebny do wstępnego pobierania i drukowania niezbędną formę. Ponadto, dają się bezpośrednio do centrum wizowego.

aplikacja

Jest wypełniona po obu stronach jego własne. W tym przypadku, nie zapomnij podpisać. Jeśli nie jesteś w stanie wypełnić ten dokument, należy zwrócić się o pomoc do właściwego ośrodka wizowego.

Jak ważna wiza dla Hiszpanii? Warunki korzystania z jego projektu

Ważne jest, aby wiedzieć. Kwestia Ile wizy w Hiszpanii, jest wielu ludzi, którzy chcą odwiedzić te kraje. W tym przypadku, odpowiedni ośrodek przekazuje dokumenty do konsulatu. Zazwyczaj wizy do Hiszpanii w konsulacie w Moskwie w ciągu 5 dni roboczych (w Petersburgu – 3). Maksymalna uważany przez okres do trzech miesięcy. Oznacza to, że jeśli są jakieś trudności w zakresie gromadzenia i składania niezbędnych dokumentów. W niektórych przypadkach okres ten może wynosić od 1 do 3 dni. Jest to warunkiem zapłaty podwójnego czasu.

Podróż do Hiszpanii wizy wydawane głównie przez 180 dni. data ważności – do trzech miesięcy. Istniejące jedno- lub dwukrotnie wizy wjazdowe są przeznaczone dla 90-dniowego okresu. Po rejestracji tego dokumentu, można go otrzymać w ciągu miesiąca. Jeśli wiza nikt nie zabrał, sprawa jest wysyłany do archiwum.

rada

Jeśli zwracamy się do specjalistów w tej dziedzinie, na pytanie ile jest wiza do Hiszpanii, nie przeszkadza ci, którzy chcą odwiedzić na terytorium tego kraju. Usługi te świadczone są przez wiele firm, które specjalizują się w tego rodzaju działalności.

Visa dla Hiszpanii: koszt rejestracji

Jest również jednym z ważnych zagadnień. Koszt takiego dokumentu jest biuro podróży (średnio):

  • Dorosły – 60 euro.
  • W przypadku drobnych (6 lat i starszych) – 60 euro.
  • Dla dzieci w wieku poniżej 6 lat – bezpłatnie.

W przypadku samodzielnej rejestracji za pośrednictwem konsulatu:

  • Dla dorosłych i dzieci w wieku powyżej 6 lat – 35 euro.
  • Dla nieletnich w wieku poniżej 6 lat – bezpłatnie.

Formalności w centrum wizowego:

  • Dorosły – 35 euro. Plus opłata za usługę wynosi 805 rubli.
  • Pilne (pomniejszonej o 5 dni) – 70 EUR. Plus opłata za usługę wynosi 805 rubli.
  • Pilna (mniej niż jeden dzień) – 70 euro. Plus opłata za usługę 805 rubli. i kolejna dostawa kurier – 750 rubli.

wynik

Po przeczytaniu powyższego, każdy będzie w stanie zrozumieć, jak wiele jest wiza do Hiszpanii, i jakie materiały są potrzebne do tego.